Copa del Rey prooi voor sterk Espanyol

Espanyol veroverde de Spaanse beker. De ploeg van Miguel Angel Lotina klopte Real Zaragoza met duidelijke cijfers in de finale van de Copa del Rey: 4-1.

Door een snelle goal van Raúl Tamudo ontspon zich een boeiende wedstrijd in het Santiago Bernabéu. Al na honderd seconden kopte de aanvaller de 1-0 op het scorebord. Via Ewerthon kwam Zaragoza in de 28ste minuut gelijk, ook de Braziliaan scoorde koppend. Maar nog geen vijf minuten later stond er weer een voorsprong voor de club uit Barcelona op het bord: ook Luis García (foto) kopte raak.

In het tweede bedrijf bleef het spel op en neer golven, maar alleen Espanyol scoorde. Ferran Corominas ontsnapte over de linkerflank en maakte in de 71ste minuut de 3-1. En nadat Zaragoza-doelman César rood had geïncasseerd was het opnieuw Luis García die het net vond. Met een uithaal vanaf zestien meter stelde hij de bekerwinst van Espanyol veilig.

Het is voor het eerst sinds 2000 dat Espanyol de Copa verovert.