Controversieel slot van Braziliaans spektakel: 'Zelfs Stevie Wonder zag het'

Corinthians en Grêmio hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor een waar spektakel gezorgd. Er vielen liefst acht goals te bewonderen tijdens het Braziliaanse competitieduel. Maar als het aan Grêmio-trainer Renato Portaluppi had gelegen, was daar nog een negende goal bij gekomen.

Corinthians
4 - 4
Grêmio
Grêmio

In de extra tijd had een handsbal van Yuri Alberto in de ogen van de Braziliaanse oud-international (foto) namelijk een penalty moeten opleveren. De Corinthians-aanvaller kreeg een voorzet van Ferreira van dichtbij tegen zijn arm aan geschoten, maar scheidsrechter Wilton Pereira Sampaio weigerde de bal op de stip te leggen en de VAR corrigeerde die beslissing niet.

Dat kon Renato Gaúcho, zoals de trainer van Grêmio tijdens zijn actieve loopbaan heette, niet geloven. 'Het is onacceptabel dat die penalty niet werd gegeven. De spelers van Corinthians zeiden zelf dat het er ook een was. Ik zag het in drie seconden. Heel Brazilië heeft deze schande gezien. Iedereen zag het. Zelfs Stevie Wonder, die blind is, zag dat het een penalty was.'

Nu werd Grêmio een grote kans op de winnende treffer onthouden en bleef de club van Luis Suárez, die na 58 minuten nog de 3-4 maakte, voor het tweede duel op rij zonder zege in de Braziliaanse Série A. Maar het had ook zomaar voor de tweede keer op rij kunnen verliezen, aangezien Corinthians zich met drie goals in zes minuten terugknokte van een 0-2 achterstand (3-2).

Na treffers van Everton Galdino en Suárez stevende Grêmio weer af op de overwinning (3-4), maar Giuliano zorgde in de 67ste minuut voor de achtste goal in het spectaculaire duel. Daarin deden overigens veel oude bekenden mee. Bij Corinthians stonden met doelman Cássio en rechtsback Fágner twee ex-PSV'ers in de basis, bij Grêmio scoorde behalve Suárez ook Nathan (ex-Vitesse) nog.