Conte weemoedig over Chelsea-tijd: 'We spraken toen nog met Van Dijk'

Reacties

Antonio Conte hoopte als Chelsea-manager Virgil van Dijk te verleiden tot een overstap naar Stamford Bridge. De clubloze Italiaan blikt in gesprek met The Telegraph met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Chelsea.

Conte weemoedig over Chelsea-tijd: 'We spraken toen nog met Van Dijk'
© Pro Shots

Conte werkte tussen juli 2016 en juli 2018 bij The Blues en veroverde in zijn eerste seizoen bij de club de Premier League-titel. 'We hadden daarna dominant kunnen worden in Engeland. In die periode hebben we nog met Lukaku en Van Dijk gesproken. Met hen erbij hadden we dat doel kunnen bereiken', aldus Conte.

Op dat moment stond Van Dijk onder contract bij Southampton. De huidige aanvoerder van Oranje ging in januari 2018 van Southampton naar Liverpool. Lukaku, die in 2011 door Chelsea werd overgenomen van Anderlecht, verhuisde in de zomer van 2017 voor ongeveer 85 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Chelsea verkocht de Belg drie jaar eerder voor zo'n 35 miljoen euro aan Everton.

Conte werd met Chelsea kampioen in het eerste seizoen van Pep Guardiola als manager van Manchester City. De Spanjaard won de Premier League daarna vijf keer met The Citizens. 'Guardiola is de beste coach van de wereld. Wanneer je je kan meten met hem en zijn elftal, dan moet je als clubleiding ook bereid zijn om te blijven investeren als je dominant wil blijven', stelt Conte, die tussen november 2011 en maart 2023 bij Tottenham Hotspur terugkeerde in de Premier League. De Italiaan heeft op dit moment geen werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.