Conte kan zijn titelglimlach niet meer verbergen

Reacties

Na negen titels op rij lijkt het Internazionale te zijn dat de hegemonie van Juventus doorbreekt. Zelf wil de club nog niet spreken over de titelkansen, maar de glimlach van de trainer na weer een overwinning zegt genoeg.

Conte kan zijn titelglimlach niet meer verbergen
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Zaterdag werd er een volledige speelronde afgewerkt in Italië, met koploper Inter als laatste aan zet. De aftrap tegen Bologna werd om 20.45 uur verricht, acht uur na puntenverlies van nummer twee AC Milan. Inter wist zodoende dat het goede zaken kon doen in de Serie A en liet dat niet na.

Het verschil in de top is inmiddels gemaakt. Inter staat acht punten voor op Milan en speelde een wedstrijd minder. Na het laatste fluitsignaal tegen Bologna merkten Italiaanse media op dat trainer Antonio Conte wel erg innig omhelsde met Inter-directeur Lele Oriali en dat de spelersgroep nogal luidruchtig was in de kleedkamer. Het ging echter niet om een titelfeestje, stelde Conte. 'Dat doen we pas als we wiskundige zekerheid hebben', aldus de kalme trainer.

Toch viel de glimlach na weer een succesje niet te verbergen. Zeven jaar nadat hij met Juventus zijn derde Serie A-titel op rij had gepakt, kan hij weer de beste van Italië worden. 'Natuurlijk komt de finish in zicht. Elke overwinning weegt zwaarder en zwaarder aan het einde van het seizoen. Maar we moeten het nog steeds op het veld laten zien, er zijn nog tien wedstrijden te gaan en dus liggen er nog dertig punten te wachten op ons.'

Conte werd aan het begin van het seizoen 2019/20 aangesteld in Milaan om de strijd aan te gaan met het toen oppermachtige Juventus. 'De doelstelling was om binnen drie jaar iets te winnen of in ieder geval iets op te bouwen waar de fans van Inter trots op kunnen zijn.' Beide doelstellingen lijken gehaald te zijn, hoewel de wiskundige zekerheid er dus niet is na de overwinning op Bologna.

Italiaanse media hebben ook vertrouwen in Internazionale. La Gazzetta dello Sport: 'Inter, je bent er'. Corriero dello Sport: 'Ze krijgen jullie nooit meer te pakken'.
Italiaanse media hebben ook vertrouwen in Internazionale. La Gazzetta dello Sport: 'Inter, je bent er'. Corriero dello Sport: 'Ze krijgen jullie nooit meer te pakken'.

Die overwinning werd overigens geboekt zonder Stefan de Vrij binnen de lijnen. Andrea Ranocchia kreeg in het centrum weer eens een kans. 'Stefan is een steunpilaar voor ons, maar hij had maar een paar dagen getraind richting dit duel', verklaarde Conte de afwezigheid van de Nederlander. De Vrij miste de afgelopen interlandperiode na een positieve coronatest. Hij zat tegen Bologna wel op de bank, hij was immers negatief getest voor de wedstrijd.

Inter krijgt woensdag de kans om verder uit te lopen in de Serie A, als de inhaalwedstrijd tegen Sassuolo op het programma staat. Dat duel werd voor de interlandperiode nog uitgesteld wegens een corona-uitbraak bij de Milanezen.

Internazionale
Internazionale
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo
Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.