Opvolgers Sneijder en Mourinho dienen zich aan: Inter slaat gapend gat

Reacties

Het Internazionale van onder anderen Wesley Sneijder en coach José Mourinho was in het seizoen 2009/10 het laatste Inter dat kampioen van Italië werd. Hun opvolgers lijken zich dit seizoen aan te dienen. Door een zege op Bologna sloeg de ploeg van coach Antonio Conte een gapend gat met de concurrentie.

Opvolgers Sneijder en Mourinho dienen zich aan: Inter slaat gapend gat
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Juventus werd liefst negen keer op rij kampioen in de Serie A, maar dit seizoen lijkt er toch écht een andere kampioen te komen. Zowel Juventus als AC Milan verspeelde dit weekend al punten en dus was het zaterdagavond aan Internazionale om een gapend gat met de concurrentie te slaan. Bij winst op het Bologna van Mitchell Dijks en Jerdy Schouten zou het gat met nummer twee AC Milan liefst acht punten worden. En dat terwijl Internazionale dan ook nog eens een wedstrijd tegoed zou hebben. Maar dan moest er dus wel gewonnen worden van Bologna, de nummer elf van de Serie A.

Romelu Lukaku hielp zijn ploeg na ruim een half uur in het zadel door de 0-1 te maken. De Belg wist in twee instanties de bal in het doel te werken en daarmee maakte hij zijn twintigste van het seizoen. Ook vorig seizoen doorbrak Lukaku de grens van twintig goals (23) en dus is hij de zevende Inter-spits die in twee opeenvolgende seizoenen minstens twintig goals maakt. Giuseppe Meazza, Amedeo Amadei, Roberto Boninsegna, Mauro Icardi, Stefano Nyers en Christian Vieri ging hem voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stefan de Vrij zat de hele wedstrijd op de bank en zag hoe zijn ploeggenoten de 0-1 voorsprong over de streep trokken. Het begint er daarmee steeds meer op te lijken dat Mourinho en Sneijder opvolgers krijgen. Zij maakten in het seizoen 2009/10 onderdeel uit van de Inter-selectie die de treble wist te pakken. Vooralsnog werd dat seizoen ook de laatste landstitel gepakt. Sindsdien werd AC Milan één keer kampioen en Juventus negen keer. Woensdag kan Internazionale het gat met AC Milan nóg groter maken. Dan staat het inhaalduel met Sassuolo op het programma. Wordt ook die thuiswedstrijd gewonnen? Dan is het verschil elf (!) punten met nog maar negen wedstrijden voor de boeg.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.