Conte geeft klagende Richarlison een volgende verbale tik

Reacties

Antonio Conte is niet van plan zijn aanpak bij Tottenham Hotspur te veranderen. De Italiaan kwam na de overwinning op Nottingham Forest terug op de woorden van Richarlison, die eerder deze week zijn onvrede had uitgesproken.

Conte geeft klagende Richarlison een volgende verbale tik
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Richarlison vertelde in een interview met het Braziliaanse TNT Sports de keuzes van Conte soms niet te begrijpen. Hij vond de manager wispelturig en vond het lastig te accepteren dat hij regelmatig plotseling op de bank belandde. De 25-jarige aanvaller, die voor 58 miljoen euro overkwam van Everton, had in zijn eerste seizoen bij Tottenham op meer krediet gerekend. Conte reageerde vrijdag al fel op het gemopper.

Tegen Nottingham mocht Richarlison wel starten. Conte werd bij Sky Sports gevraagd of dat wat te maken had met de klaagzang van de Braziliaan. 'Ik probeer iedere keer de beste beslissing te maken. Dit keer liet ik Richarlison starten en gaf ik Kulusevski wat rust', begon Conte zijn verhaal, waarna hij wat feller werd. 'Het probleem is dat ik soms de mensen niet begrijp die het belang van rotatie niet begrijpen. Die niet begrijpen hoe belangrijk het is om opties te hebben. Met wissels kun je namelijk de wedstrijd beslissen.'

Volgens Conte moet Richarlison maar leren begrijpen dat hij onderdeel is van een roulatiesysteem. Óf hij moet beter presteren, dan kan hij het rouleren ontstijgen. 'Als je het winnen van prijzen nastreeft, dan moet je op zestien, zeventien of achttien goede spelers kunnen rekenen. Dat is het geheim van succes. Vaak hoor ik van spelers dat ze steeds maar willen spelen, maar als ze spelen, moeten ze ook presteren. Als je niet hebt gepresteerd, heb je misschien nog wel genoten van het spelen, maar dan hebben we wel verloren', aldus de Italiaan, die in januari aandrong op de komst van een extra aanvaller. Arnaut Danjuma werd toen op huurbasis overgenomen van Villarreal. De Oranje-international kwam nog maar vier keer kort in actie voor Spurs en wacht nog op zijn eerste basisplaats.

Bekijk hier de samenvatting van Tottenham Hotspur - Nottingham Forest:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.