Confed Cup: Brazilië legt Amerika over de knie

Zo moeilijk als Brazilië het had tegen Egypte, zo eenvoudig zette de ploeg van bondscoach Dunga de Verenigde Staten opzij (3-0).

Na de moeizame 4-3 overwinning op Egypte opende Brazilië het tweede groepsduel op het Confederations Cup-toernooi sterk. Het spel van Zuid-Amerikanen was de Amerikanen te machtig. Een doelpunt van Felipe Melo na zeven minuten onderstreepte het krachtsverschil.

De Verenigde Staten kwamen de vroege tegenvaller niet te boven. Halverwege de eerste helft leidde onnodig balverlies van DaMarcus Beasley de definitieve ondergang van Team USA in. De oud-PSV'er verspeelde bij een korte corner de bal, waarna Brazilië via een snelle counter de score verdubbelde. Op aangeven van Ramires tikte Robinho de 2-0 binnen.

Na 55 minuten kregen de VS de genadeklap. De ploeg van bondscoach Bob Bradley moest met tien man verder na een overtreding van Sacha Klestjan op Ramires. Scheidsrechter Massimo Busacca wachtte de aanval van Brazilië af om vervolgens de middenvelder van Chivas USA met een rode kaart te bestraffen.

Brazilië had weinig tijd nodig de numerieke meerderheid uit te buiten. Na een soepele aanval in het Amerikaanse strafschopgebied vergrootte Maicon de marge na een combinatie met Kaká en Ramires. De ruime voorsprong bood Brazilië de gelegenheid rustiger aan te doen en vaste waardes als Kaká en Lúcio naar de kant te halen.

De Verenigde Staten kregen daardoor kansen de eer te redden. De lat stond echter een Amerikaanse treffer tot twee keer toe in de weg. Zowel het schot van Benny Feilhaber als de kopbal van invaller Conor Casey eindigde op de lat

Brazilië is met de zege op de Verenigde Staten zo goed als zeker van een vervolg van het toernooi. De ploeg van Dunga had de eerste wedstrijd al met 4-3 gewonnen van Egypte. Voor Amerika, dat het eerste duel verloor van Italië, is de strijd om de Confederations Cup na de groepsfase waarschijnlijk voorbij.