Conceição slaat terug na kritiek Arteta: 'Hij wil spelen, wij willen winnen'

Reacties

Sergio Conceição was niet gediend van de kritiek die Mikel Arteta op zijn ploeg leverde na afloop van de Champions League-ontmoeting tussen FC Porto en Arsenal. De trainer van de Portugezen stelde dat zijn ploeg meer een winnaarsmentaliteit heeft dan de tegenstander van woensdag in de achtste finale.

Conceição slaat terug na kritiek Arteta: 'Hij wil spelen, wij willen winnen'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Het moddergooien begon bij Arteta, die na afloop van de nederlaag kritiek had op de speelwijze van FC Porto. 'Ze doorbreken de hele tijd het ritme. Er waren iets van 35 overtredingen tijdens deze wedstrijd. Dat moet ook niet worden toegestaan, dat was een fout. Maar we weten nu hoe ze spelen, dus ook wat we volgende keer kunnen verwachten.'

Conceição verdedigde op de persconferentie na afloop de speelwijze van zijn ploeg. 'Hij wil spelen, wij willen winnen. Dat is het verschil. Arteta komt van een school die balbezit heilig heeft verklaard, zoals Pep Guardiola. Hij denkt dat balbezit de essentie van het spel is.'

Daar kijkt de Porto-trainer zelf heel anders tegenaan. 'Balbezit heeft te maken met wat je ermee doet. Balbezit gaat om het maken van doelpunten en het voorkomen daarvan. Vandaag waren wij de gevaarlijkste ploeg.' Arsenal produceerde in ruim negentig minuten nul schoten op doel. Het had wel 65 procent balbezit. De return wordt op 12 maart afgewerkt.

Di 12 mrt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.