Complete Braziliaanse selectie moet prik halen na klachten Richarlison

Reacties

De voltallige selectie van Brazilië wordt na de wedstrijd tegen Paraguay ingeënt tegen de bof. Aanleiding daarvoor is de constatering van de ziekte bij aanvaller Richarlison, die om die reden ook per direct uit de groep is gehaald.

Complete Braziliaanse selectie moet prik halen na klachten Richarlison

Richarlison meldde zich deze week bij de medische staf van Brazilië. Hij had last van een zwelling in zijn nek en klaagde over pijn. Donderdagochtend onderging de aanvaller een test en die bracht aan het licht dat hij kampt met de bof.

Tot woensdag nam Richarlison nog gewoon deel aan alle groepssessies van Brazilië, dat in eigen land deelneemt aan de strijd om de Copa América. De bof is besmettelijk en dus bestaat het risico dat andere internationals ook geïnfecteerd zijn. Daarom ent de medische staf alle spelers na het duel met Paraguay in.

Richarlison is in quarantaine geplaatst en wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De wedstrijd tegen Paraguay gaat sowieso aan hem voorbij en mogelijk moet hij meer wedstrijden missen: de 22-jarige aanvaller is hoe dan ook drie tot vijf dagen compleet afwezig.

Brazilië kwam de groepsfase op het Copa América-toernooi door met twee zeges en een remise. De ontmoeting met Paraguay in de kwartfinale staat gepland voor 02.30 uur Nederlandse tijd in de nacht van donderdag op vrijdag.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer Richarlison
Meer over Richarlison
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.