Code rood: nog vier reddingsboeien voor zinkend FC Twente

Reacties

Speelronde 31 van de Eredivisie staat natuurlijk in het teken van PSV - Ajax, maar ook de strijd in de onderste regionen is de moeite van het volgen waard. VI zet de programma's van de nummer zestien, zeventien en achttien op een rijtje.

Code rood: nog vier reddingsboeien voor zinkend FC Twente

Met nog maar vier speelrondes voor de boeg heeft rodelantaarndrager FC Twente liefst vier punten minder dan nummer zeventien Sparta Rotterdam. De achterstand van de Tukkers op het opgeleefde Roda JC Kerkrade bedraagt zelfs zes punten. Voor FC Twente wacht zaterdagavond het cruciale uitduel met ADO Den Haag.

De onderste drie clubs hebben geen onderlinge duels meer voor de boeg. FC Groningen, Willem II en NAC Breda staan boven de rode streep, maar zijn nog niet verlost van degradatiezorgen. Zondag staan NAC Breda en Willem II tegenover elkaar. FC Groningen ontvangt op dezelfde dag Roda JC Kerkrade, dat de noorderlingen maar wat graag wil 'uitnodigen' voor deelname aan de strijd om lijfsbehoud.

Voor FC Twente ziet het er bar slecht uit. De Tukkers pakten in 2018 slechts vijf punten. De laatste winstpartij van de nummer achttien was zelfs halverwege december. Toen werd NAC Breda verslagen.

Programma FC Twente

14 aprilADO Den Haag - FC Twente
17 aprilFC Twente - PEC Zwolle
29 aprilVitesse - FC Twente
6 meiFC Twente - NAC Breda

Programma Roda JC

15 aprilFC Groningen - Roda JC
18 aprilRoda JC - PSV
29 aprilVVV-Venlo - Roda JC
6 meiRoda JC - ADO Den Haag

Programma Sparta Rotterdam

14 aprilVitesse - Sparta Rotterdam
18 aprilSparta Rotterdam - NAC Breda
29 aprilFeyenoord - Sparta Rotterdam
6 meiSparta Rotterdam - Heracles Almelo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.