Cocu zakt na nieuwe klap verder weg met Derby County

Phillip Cocu krijgt het voorlopig niet op de rit bij Derby County. Op de doordeweekse League Cup-uitschakeling tegen Nottingham Forest (3-0) volgde zaterdag in het Championship een nieuwe ruime nederlaag tegen Brentford.

Brentford
Brentford
3 - 0
Derby County

Cocu wacht nu al vijf wedstrijden op een overwinning. De laatste keer dat Derby County won was op 13 augustus in de eerste ronde van het League Cup-toernooi tegen Scunthorpe United (0-1), terwijl in de competitie zelfs alleen op de eerste speeldag werd gewonnen. Toen werd Huddersfield Town met 1-2 verslagen.

Brentford klaarde de klus eigenlijk al in de eerste helft. Na ruim een kwartier sloeg de thuisploeg twee keer kort na elkaar toe via Bryan Mbeumo en Ollie Watkins. Vlak voor rust maakte Watkins ook nog zijn tweede goal van de middag, waardoor Cocu in de tweede helft voor een zeer lastige opgave kwam te staan. Het was minder eenzijdig dan in de eerste helft, maar voor doelpunten zorgde Derby County niet meer.

De nederlaag zorgt ervoor dat Cocu met Derby County verder wegzakt op de ranglijst. De club staat nu op de negentiende plek met zes punten. Onder andere Brentford klimt over de ploeg heen en heeft nu zeven punten.