Cocu: 'Van onderschatting RKC mag geen sprake zijn'

Phillip Cocu hoopt dat PSV de 2-0 uitzege op Chernomorets Odessa in de Europa League een vervolg kan geven in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. De trainer van de Eindhovenaren eist dat zijn ploeg gefocust blijft.

Cocu: 'Van onderschatting RKC mag geen sprake zijn'

Cocu eist dat zijn spelers het duel met RKC van zondag net zo serieus benaderen als het treffen met Chernomorets van afgelopen donderdag. 'Van onderschatting kan en mag geen sprake zijn', waarschuwt de trainer. Cocu wil dat PSV tegen RKC van begin af aan het initiatief neemt. 'Ik verwacht een wedstrijd waarin wij het tempo gaan bepalen.'

Bij een overwinning op RKC kan PSV zich herpakken van de 2-1 nederlaag tegen AZ van vorige week. Door die verliespartij werd de Brabantse club op de ranglijst voorbijgestreefd door FC Twente. De Tukkers hebben net als PSV vijftien punten, maar staan bovenaan door een beter doelsaldo (+16 tegen +12).

Louis van Gaal riep PSV-aanvaller Memphis Depay vrijdag voor het eerst op voor het Nederlands elftal. Cocu is blij voor zijn pupil. 'Het is heel mooi voor hem dat hij nu de kans krijgt bij Oranje. Hij heeft het door zijn prestaties zelf afgedwongen.' Depay is naast Jetro Willems, Jeffrey Bruma en Stijn Schaars de vierde PSV'er in het keurkorps van Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen