Cocu staat op opgeschoonde lijstje bij Anderlecht

Reacties

Twee maanden na zijn ontslag bij Fenerbahçe heeft Phillip Cocu zicht op een nieuwe uitdaging. De oud-international is een van de overgebleven kandidaten bij Anderlecht.

Cocu staat op opgeschoonde lijstje bij Anderlecht

Anderlecht was al dicht bij het strikken van een opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck, die vorige week plaats moest maken na een reeks van teleurstellende resultaten. 'We waren woensdag bijna rond met een topcoach, maar door omstandigheden is die deal afgesprongen. Nu kijken we verder', zei directeur Michael Verschueren tegen VTM Nieuws.

Bij dat traject schuift een nieuwe gezicht aan. Frank Arnesen mag als kersverse technisch directeur ook zijn zegje doen. 'Een voorwaarde in de overeenkomst met Frank Arnesen was dat we in samenspraak de nieuwe trainer zouden kiezen', aldus Verschueren.

Anderlecht had een groslijst van meer dan tachtig kandidaten. Inmiddels is die lijst mede door toedoen van Arnesen flink korter gemaakt. 'Phillip Cocu? Hij staat inderdaad op de lijst, dat gaan we niet onder stoelen of banken steken, maar tot op heden is er geen akkoord met hem', aldus Verschueren.

Een dienstverband bij Anderlecht betekent voor Cocu ook een hereniging met Arnesen, met wie de voormalig Oranje-international bij PSV al samenwerkte.

De Boer
Volgens Het Nieuwsblad was het Frank de Boer die Anderlecht op het laatste moment heeft afgewezen. De ex-Ajacied werd in september vorig jaar ontslagen bij Crystal Palace en zit sindsdien zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.