Arnesen verruilt PSV dan toch voor Anderlecht

Reacties

Anderlecht heeft in Frank Arnesen een nieuwe technisch directeur. Het aannemen van de functie bij de Brusselse club betekent het einde aan zijn rol als commissaris bij PSV.

Arnesen verruilt PSV dan toch voor Anderlecht

In november wees Arnesen de toenadering van Anderlecht nog af. De oud-international bedankte voor het aanbod om een technische functie te vervullen bij Anderlecht. Een maand later is de Deen toch overstag gegaan. Een van zijn eerste opdrachten zal het vinden van een nieuwe trainer zijn.

'Ik ben blij om de overstap te maken naar Anderlecht', zegt Arnesen, die op 3 januari aan de slag gaat bij de Brusselse club. 'Het is een eer om in het verleden als speler en binnenkort als technisch directeur deel uit te maken van deze club. Ik hoop hier een mooi verhaal te schrijven, samen met de directie, de sportieve staf en de spelers.'

Arnesen, die van 1983 tot 1985 speelde voor Anderlecht, legt zijn functie als commissaris bij PSV neer. In 2017 keerde hij terug in het Philips Stadion als lid van de raad van commissarissen, waar hij de portefeuille voetbalzaken beheert. Eerder was de Deen behalve speler en technisch directeur ook assistent-coach in Eindhoven.

'Wij zijn Frank zeer erkentelijk voor zijn bijdrage in de voorbije periode en wensen hem heel veel succes bij Anderlecht', reageert president-commissaris Jan Albers op de PSV-website. 'Het was en is niet gemakkelijk om mensen met de statuur van Frank te vinden. Omdat de dagelijkse technische organisatie van PSV nu goed staat, kunnen we onszelf de tijd gunnen om een opvolger voor Frank te vinden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.