Cocu pissig na rampavond Te Wierik: 'Ik zal de spelregels nog eens lezen'

Reacties

Derby County werd dinsdag uitgeschakeld in het toernooi om de League Cup, tot grote frustratie van manager Phillip Cocu. Niet zozeer het feit dat het bekertoernooi erop zit, maar de manier waaróp zijn ploeg werd geëlimineerd, leidde tot boosheid. De Nederlander richtte zijn pijlen op de arbitrage, al kon hij weinig inbrengen tegen de rode kaart van landgenoot Mike te Wierik.

Cocu pissig na rampavond Te Wierik: 'Ik zal de spelregels nog eens lezen'
© Pro Shots
Derby County
Derby County
1 - 2
Preston North End
Preston North End

Het is vooralsnog geen geweldige start van het seizoen voor Cocu en co. In de eerste League Cup-ronde werd er pas na strafschoppen afgerekend met Barrow AFC, dat uitkomt op het vierde niveau. De Championship-ouverture tegen Reading FC ging vervolgens thuis met 0-2 verloren, waarna dinsdag (ook thuis) werd verloren van Preston North End. The Rams kwamen kort na rust nog wel op 1-0, maar daarna kreeg Te Wierik (ex-Heracles Almelo en -FC Groningen) rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler en stortte het helemaal in bij de thuisploeg.

Cocu was na afloop pissig op de arbitrage, al wilde hij niet te lang stilstaan bij de overtreding van schlemiel Te Wierik. 'Tja, hij kan daar een rode kaart krijgen', zo accepteerde de ex-trainer van PSV. 'Het was vanuit onze positie wat moeilijk te zien, maar als Mike de laatste man is en hij maakt een overtreding, dan heb ik geen problemen met die beslissing. Regels zijn regels. Alleen wil ik wel graag dat de scheidsrechter één lijn trekt. Iedereen maakt fouten, natuurlijk. Maar dit was wel een fout met grote gevolgen voor ons.'

Daarmee doelde Cocu op de blessuretijd, waarin het (na de 1-1 van Tom Barkhuizen in de 79ste minuut) ook nog 1-2 werd. Preston benutte een penalty, na vermeend hands van Derby-verdediger Lee Buchanan. 'Misschien hebben jullie het allemaal beter gezien, want ik moest de beelden net op een iPad terugkijken', sprak Cocu geïrriteerd. 'Maar wat ik zag, is dat Lee de bal in zijn gezicht kreeg. Ik zal de spelregels nog eens lezen, maar dat is dan toch geen penalty?'

Cocu baalde dan ook stevig van de beslissing. 'Als je een penalty geeft, dan moet je er honderd procent zeker van zijn. Je moet 'm niet geven als je twijfelt, of omdat iedereen van Preston begint te roepen. Voor mij was dit moment typerend voor de manier waarop de wedstrijd vandaag geleid werd.' Of hij ook nog positieve punten had gezien? 'Het is goed dat Wayne Rooney vandaag negentig minuten heeft gespeeld, maar het is moeilijk om over positieve punten te praten na zo'n slotfase', zo sloot Cocu af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.