Cocu maakt zich op voor erfenis Lampard bij Derby County

Reacties

Phillip Cocu is dicht bij een akkoord met Derby County. Naar verwachting zullen de Engelsen snel bekendmaken dat zij Cocu aanstellen als opvolger van Frank Lampard.

Cocu maakt zich op voor erfenis Lampard bij Derby County

Cocu wordt intern gezien als de ideale kandidaat om Lampards taken over te nemen. Behalve hun positie als prof hebben beiden overeenkomstig dat ze als speler een grootse loopbaan kenden. Cocu zou op die manier als nieuwe manager al snel het respect van de groep voor zich winnen.

De 48-jarige Cocu zit sinds oktober vorig jaar zonder werk, toen Fenerbahçe hem na vier maanden aan de kant zette als trainer. Zijn verblijf in Turkije was voor de oud-middenvelder zijn eerste avontuur als trainer in het buitenland, na vijf succesvolle seizoenen bij PSV. Cocu werd eerder gelinkt aan Real Betis.

Als alles rondkomt, neemt Cocu waarschijnlijk Twan Scheepers met zich mee naar zijn nieuwe club. De 47-jarige Eindhovenaar werkt als individueel coach in de opleiding van PSV en kan aan de slag als Cocu's assistent in Engeland. Het management van Cocu bespreekt op dit moment de laatste details met Derby.

Cocu staat voor de lastige taak om Lampards succes bij Derby County te evenaren. De oud-middenvelder stapte een jaar geleden binnen bij The Rams en leidde de club in zijn eerste jaar al bijna naar promotie. Pas in de finale van de play-offs moest de club zijn meerdere erkennen in Aston Villa. Lampard volgt naar verwachting op korte termijn Maurizio Sarri op bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.