Cocu baalt: 'We geven wedstrijd in drie minuten weg'

Trainer Phillip Cocu en Dries Mertens hebben na afloop van de nederlaag bij RKC Waalwijk (2-1) uiterst teleurgesteld gereageerd. De Belgische topschutter van PSV haalde uit naar zijn teamgenoten, terwijl de ad interim-coach baalde van de twee tegentreffers.

'Veel te veel jongens waren vandaag afwezig', stelt Mertens kort na afloop van de nederlaag. 'Het was weer niet goed vandaag. En dat is al heel lang ons probleem. In de uitwedstrijden gaat het mis. Dat kan niet. Zoals we vandaag begonnen, mag niet. Daar moet snel iets aan gebeuren. We moeten dominant durven zijn in deze wedstrijd. Morgen moeten we dit maar eens goed bespreken', stelt de Belg die meent dat de titel inderdaad uit zicht is.

'Het eerste kwartier, twintig minuten hebben we goed druk gezet en hadden we ook het initiatief, daarna zakten we wat terug', analyseert Cocu. 'We geven weinig weg, maar zijn ook niet in staat kansen te creëren. Uiteindelijk ben ik zwaar teleurgesteld. Over de titel hoeven we even niet te praten.'

'De tweede helft was hetzelfde verhaal, we hadden niet de finesse om echt gevaar te stichten', vervolgt de PSV-coach. 'Zeker na de tegengoal. Het kan altijd gebeuren dat een afstandsschot er in gaat. Daar tegenover staat dat we binnen twee minuten de tweede goal tegen krijgen, dat is min of meer de beslissing in de wedstrijd. Eigenlijk geven we binnen drie minuten de wedstrijd weg.'

Cocu: 'De belangen waren groot, er was ook geen onderschatting. Complimenten voor RKC, dat maximaal gebruik gemaakt heeft van de momenten die ze kregen.'

Tegenvaller voor PSV was eveneens het geblesseerd uitvallen van Kevin Strootman en Erik Pieters. Vooral de kwetsuur van laatstgenoemde – hij kreeg last van dezelfde voet waarin hij eerder een middenvoetsbeentje brak dit seizoen – oogde ernstig. 'Ik hoop dat het meevalt', vertelt Cocu. 'Morgen zal het verder onderzocht worden.' Foto: VI Images