Coach vindt tactisch plan tegen Salah onnodig: ster profiteert optimaal

Mohamed Salah heeft de nationale ploeg van Egypte vrijdagavond aan de overwinning geholpen (3-0). De aanvaller maakte er twee in de oefenwedstrijd tegen Niger en staat nu op 47 interlanddoelpunten. Op 26 oktober komt Salah overigens in Amsterdam op bezoek, als Liverpool daar tegen Ajax speelt.

© Imago
Egypte
Egypte
3 - 0
Niger
Niger

Op de persconferentie werd donderdag aan Niger-trainer Jean-Michel Cavalli gevraagd hoe men Salah gaat afstoppen in Alexandrië. 'Hij is een geweldige speler. We weten hoeveel dreiging er van hem uitgaat, maar we hebben geen tactisch plan alleen voor hem.'

Achteraf bezien had Cavalli daar misschien toch werk van moeten maken, want Salah scoorde dus tweemaal. De linkspoot opende op slag van rust de score met een fraaie streep in de verre hoek. Mostafa Mohamed verdubbelde de marge met een mooie chip en halverwege de tweede helft benutte Salah een strafschop voor de 3-0.

De overwinning betekent dat Rui Vitória kan terugkijken op een geslaagd debuut als bondscoach van Egypte. Twee maanden geleden werd de Portugees aangesteld. Komende dinsdag speelt Egypte, opnieuw in Alexandrië, tegen Liberia.