Cluj-directeur schrikt van AZ: 'De info die ik vond, is slecht nieuws voor ons'

Reacties

Bij CFR Cluj zijn ze behoorlijk onder de indruk van AZ. In aanloop naar het onderlinge duel van donderdagavond heeft technisch directeur Bogdan Mara verteld dat hij zelfs een beetje schrok van wat hij heeft geleerd over de Alkmaarders.

Cluj-directeur schrikt van AZ: 'De info die ik vond, is slecht nieuws voor ons'
CFR Cluj
CFR Cluj
0 - 1
AZ
AZ

Beide ploegen treffen elkaar in Roemenië, een paar dagen nadat Cluj met 2-0 verloor bij Rapid Boekarest en AZ juist met 5-1 afrekende met FC Utrecht. Die uitslag maakte eerder al bijzonder veel indruk op trainer Dan Petrescu. Nu blijkt ook de technisch directeur van Cluj aardig geïmponeerd te zijn door de Alkmaarders. Mara (oud-speler van onder meer Dinamo Boekarest, Deportivo Alavés, Cluj en de Roemeense nationale ploeg) heeft in eigen land zijn licht laten schijnen over AZ.

'Tot voor kort wist ik eigenlijk niet zo heel veel over de details van die ploeg', zo geeft hij toe. Inmiddels heeft hij zich echter wél verdiept in de ploeg van trainer Pascal Jansen. 'De informatie die ik heb gevonden, is slecht nieuws voor ons', stelt hij opmerkelijk genoeg. 'Ik ben er een beetje van geschrokken. De laatste jaren vechten ze met Ajax en PSV om de titel, vorig jaar werden ze derde achter die twee clubs.'

Ook de selectie is op orde, aldus Mara. 'Ze hebben meerdere spelers gekocht voor veel geld. Als ik me niet vergis, hebben ze vijftien internationals. Hun oudste speler is 29 jaar oud, dus dat betekent dat ze over het algemeen jonge spelers hebben, grote talenten die ze voor veel geld verkopen. Tegen een team van dat niveau móét je goed georganiseerd spelen', zo sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.