Clubs uit Premier League azen op Eriksen & Alderweireld

Voor Christian Eriksen en Toby Alderweireld groeit de belangstelling vanuit Engeland. Liverpool volgt de ontwikkeling van Eriksen op de voet, Alderweireld is al meerdere keren bekeken door scouts van Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Clubs uit Premier League azen op Eriksen & Alderweireld

Beide spelers hebben nog een contract tot de zomer van 2014 en hebben daarom aangegeven tijdens het lopende seizoen geen beslissing over hun toekomst te nemen. Komt Ajax met het duo geen contractverlenging overeen, dan lijkt een vertrek komende zomer onvermijdelijk als de Amsterdammers nog een transfersom willen innen voor de twee dragende krachten.

Eriksen heeft zich samen met aanvoerder Siem de Jong tot ontpopt tot de motor van de Amsterdamse aanval. In 2011/12 was de twintigjarige Deen goed voor acht doelpunten en achttien assists in alle officiële wedstrijden, tijdens de huidige jaargang is hij hard op weg om die productie te overstijgen.

Met negen treffers en elf verzilverde voorzetten houdt hij aanvoerder Siem de Jong (twaalf om zeven) net achter zich. Vorig seizoen troefde De Jong Eriksen nog nipt af met zeventien goals en tien assists. Bij The Reds zou Eriksen net als bij Ajax een dodelijke tandem moeten vormen met Luis Suarez.

Waar Eriksen zich met zijn toenemende productiviteit in de kijker heeft gespeeld van Liverpool, kan Alderweireld zich als nieuwe leider van de Ajax-defensie mogelijk opmaken voor een hernieuwde samenwerking met Jan Vertonghen.

Zijn huidige club Tottenham ziet in de 23-jarige Belg, die dit seizoen pas één competitiewedstrijd miste, een welkome versterking voor de al tijden door blessureleed geplaagde achterhoede. Een hereniging met Vurnon Anita in Newcastle behoort ook tot de mogelijkheden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen