Olsen raadt begeerde Eriksen transfer in winterstop af

Morten Olsen hoopt dat zijn pupil Christian Eriksen de rest van dit seizoen te aanschouwen is in de Amsterdam Arena. Sterker nog, de huidige bondscoach van Denemarken raadt de Ajax-middenvelder een transfer in de winter af.

Olsen raadt begeerde Eriksen transfer in winterstop af

De talentvolle middenvelder lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben, maar doet er volgens Olsen goed aan het seizoen af te maken in Amsterdam met het oog op zijn ontwikkeling. 'Het zou een slecht idee zijn', aldus Olsen (rechts op de foto in gesprek met Eriksen) over een eventuele transfer in de winter.

'Er zijn veel goede redenen om te blijven in Amsterdam: Ajax speelt om het kampioenschap, draait mee in de top en speelt nog altijd in de Europa League', vervolgt de keuzeheer van de Denen. 'Hij is slechts twintig jaar oud en is een speler die - gelukkig - voortdurend in ontwikkeling is.'

Ondanks zijn leeftijd is Eriksen een speler met een behoorlijke bagage. Hij speelde tot dusver meer dan honderd wedstrijden (Eredivisie, Champions League en KNVB beker) voor de Amsterdammers. Daarnaast speelde hij al 31 interlands namens Denemarken, waaronder twee WK-wedstrijden en drie EK-wedstrijden.

'Voor zijn leeftijd speelt hij al twee of drie jaar veel wedstrijden, werd hij een paar keer kampioen en speelde meer dan 25 wedstrijden in de Champions League', besloot de voormalige coach van Ajax. Het contract van Eriksen in Amsterdam loopt medio 2014 af.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's