Clubs laken handelwijze Jan de Jong bij Eredivisie-deal en grijpen in

Reacties

Commercieel directeur van Ajax Menno Geelen en algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn gaan voortaan mee naar de onderhandelingen van Jan de Jong met ESPN. Alex Kroes van AZ initieerde maandag het idee. De clubs stemden voor. Op die dag werd ook de stemming over de ESPN-deal uitgesteld.

Clubs laken handelwijze Jan de Jong bij Eredivisie-deal en grijpen in
© Pro Shots

De clubs zijn van mening dat De Jong te close is met Disney, de partij die ESPN bezit. Ze zijn ervan overtuigd dat er meer uit de deal te halen is en kregen het idee dat de deal met de Amerikaanse sportzender te veel doorgedrukt werd. Toch wordt niet verwacht dat ESPN veel hoger in de boom gaat zitten, maar wel dat er op andere manieren meer geld in zit voor de clubs.

De clubs gaven daarnaast aan dat zij hun twijfels hadden bij het verlengen van het contract van De Jong. Daarom is er gekozen voor weliswaar een verlenging van drie jaar, maar mét een duidelijke exitclausule na één jaar. Nadat de uitzendrechtendeal is afgerond kunnen de clubs dus van De Jong af, mocht dat nodig geacht worden.

Ajax gaf eerder al aan dat het wil dat zowel de Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie live uitgezonden wordt. Of dat haalbaar is, zal komende tijd moeten blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.