Clubs in de rij voor gedoodverfde opvolger Buffon

Emiliano Viviano (24) is een van de meest gewilde keepers van Europa. De doelman van Bologna wordt in eigen land al tijden een mooie toekomst voorspeld en maakte in september tegen Færøer zijn debuut in de nationale ploeg van Italië.

Clubs in de rij voor gedoodverfde opvolger Buffon

Zijn optredens voor club en land dit seizoen hebben een hausse aan interesse losgemaakt. Viviano kan op belangstelling rekenen van onder meer Arsenal, Bayern München en Rubin Kazan, terwijl ook Villarreal en Zenit Sint-Petersburg al hebben geïnformeerd naar de contractstatus van de doelverdediger.

Internazionale heeft de eerste optie tot koop op de sluitpost. De Milanese club nam Viviano in januari 2009 over van Brescia en verkocht hem een half jaar later door aan Bologna. Inter behield, zoals gebruikelijk in Italië, wel de helft van de transferrechten en bedong in de constructie tevens het eerste recht op koop.

Waarschijnlijk is dat de Nerazzuri de doelman terughalen en hem op huurbasis bij een andere club onderbrengen. Viviano heeft de laatste maanden snel naam gemaakt in de Italiaanse voetbalwereld. Bondscoach Cesare Prandelli beschouwt de voormalige jeugdinternational inmiddels als de vaste nummer twee achter de ongenaakbare Gianluigi Buffon. Door diens rugblessure keepte Viviano de voorbije twee interlands van de Squadra Azzurra tegen Færøer en Noord-Ierland.

De Italiaanse media zien in de Bologna-goalie de gedoodverfde opvolger voor Buffon. 'Het is niet makkelijk om een opvolger voor Buffon te vinden', aldus Viviano. 'In de kranten wordt vaak gesproken over De schaduw van Gigi. Ik vind dat er voldoende jonge keepers zijn in Italië die een kans verdienen. Buffon is een klasbak, een Campione. Maar het is voor mij een stimulans te bewijzen dat er na hem ook nog doelverdedigers zijn die in de nationale ploeg kunnen staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen