Clubrecord voor jubilerende Wijnaldum, op wie Klopp altijd weer kan rekenen

Reacties

Niet alleen Liverpool vestigde zondag tegen Leicester City (3-0) een clubrecord door 64 thuisduels ongeslagen te blijven in de Premier League, ook Georginio Wijnaldum vestigde een mijlpaal. De Oranje-international speelde zijn 200ste officiële wedstrijd voor de club en blijkt ongekend succesvol.

Clubrecord voor jubilerende Wijnaldum, op wie Klopp altijd weer kan rekenen
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Wijnaldum won namelijk 133 van die 200 wedstrijden en troeft in de geschiedenis van Liverpool daarmee iedereen af. Tot nu toe stond het record op naam van Alan Kennedy, die 131 wedstrijden won in zijn eerste 200 officiële duels. De voormalige linksback en tweevoudig international van Engeland zette die serie eind jaren zeventig en begin jaren tachtig neer, toen Liverpool heerste in Engeland en ook diverse keren de Europa Cup I won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wijnaldum is sinds zijn komst naar Liverpool in 2016 eveneens uitermate succesvol. De dertigjarige middenvelder won in 2019 de Champions League met The Reds en was vorig seizoen ook lid van de kampioensploeg die de eerste landstitel van de club sinds 1990 veroverde. Ook dit seizoen is de voormalig speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United weer een vaste waarde in de ploeg van manager Jürgen Klopp.

En dat terwijl er voorafgaand aan het seizoen bij de buitenwacht twijfels waren of Wijnaldum na de komst van Thiago Alcántara nog wel een belangrijke rol zou gaan spelen in de plannen van Klopp. Die scepsis bleek ongegrond. Waar de van Bayern afkomstige Spanjaard door blessureleed nog nauwelijks in actie kwam voor zijn nieuwe club, miste Wijnaldum in de Premier League en de Champions League nog geen wedstrijd van Liverpool.

Wijnaldum in duel met Leicester-spelmaker James Maddison tijdens het duel van zondag.
© Pro Shots
Wijnaldum in duel met Leicester-spelmaker James Maddison tijdens het duel van zondag.

Ook zondag deed Wijnaldum weer negentig minuten mee tegen Leicester in een rol als controlerende middenvelder, bij afwezigheid van aanvoerder Jordan Henderson. Het tekent zijn flexibiliteit. Eind oktober liet Klopp zelfs al weten dat de Nederlander eventueel ook centraal achterin kan spelen, mocht de nood aan de man komen, daarbij denkend aan de succesvolle transformatie die Javier Mascherano ooit onderging bij Barcelona.

Dat het in 2021 aflopende contract van Wijnaldum nog altijd niet is verlengd, zorgt ervoor dat de huidige captain van Oranje voor andere internationale topclubs een interessant doelwit is. Clubs als Barcelona, Internazionale en Real Madrid worden genoemd als mogelijke bestemming. In september ging Klopp in op de situatie. 'Het zit helemaal prima tussen Gini, de club en mij. Behalve dat we nog niets aan te kondigen hebben in de media.'

Georginio Wijnaldum hoort bij het rijtje internationale topspelers dat komende zomer transfervrij is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.