Clubrecord van Barcelona in thuisduel met Zaragoza

Doelpunten van Gerard Piqué, Lionel Messi, Carles Puyol en David Villa hebben Barcelona zaterdag een comfortabele 4-0 overwinning op Real Zaragoza bezorgd. De formatie van trainer Pep Guardiola bleef door de zege ook in zijn twaalfde competitiewedstrijd van dit seizoen ongeslagen (acht zeges, vier remises).

Clubrecord van Barcelona in thuisduel met Zaragoza

Het duel met Zaragoza, dat geen moment een echte wedstrijd was, had voor twee spelers van Barcelona een bijzonder tintje. Doelman Victor Valdés (foto) hield voor de tiende keer op rij zijn doel schoon in een competitiewedstrijd in Camp Nou en bezorgde de Catalanen daarmee een nieuw clubrecord.

In de historie van de Primera División slaagden alleen Córdoba (in het seizoen 1964-65) en Athletic de Bilbao (1970-71) er ooit in tien keer op rij een tegentreffer te voorkomen in een duel voor eigen publiek. Het oude record van Barcelona (negen clean sheets dateerde van de periode april-november 1986.

Ook Messi had reden voor een persoonlijk feestje. De 2-0 van de Argentijnse smaakmaker in de 43ste minuut was zijn vijftigste doelpunt voor Barcelona in dit kalenderjaar. Hij had er exact ook vijftig officiële wedstrijden voor nodig.

Messi verdeelde zijn vijftig treffers van 2011 als volgt: 29 in de Primera División, elf in de Champions League, zes in de strijd om de Copa del Rey, drie om de Spaanse Super Cup en één om de Europese Super Cup. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's