Clubmannen Van Praag en Van Wijk officieel voorgedragen bij Ajax

Reacties

Voormalig voorzitter Michael van Praag staat voor een terugkeer bij Ajax. De bestuurder, die jarenlang voorzitter was, is samen met Leo van Wijk voorgedragen voor een rol in de raad van commissarissen. Dit heeft Ajax officieel bevestigd.

Clubmannen Van Praag en Van Wijk officieel voorgedragen bij Ajax
© Pro Shots

Van Praag was tussen 1989 en 2003 voorzitter van Ajax. In die periode beleefde de club een van zijn glansrijkste periodes; in 1995 werd Ajax kampioen van Europa én van de wereld. Van Wijk heeft eveneens een verleden bij Ajax: hij was tussen 2012 en 2016 al lid van de rvc en tussen 2016 en 2020 voorzitter van dit orgaan. Tevens was hij als jeugdvoetballer verbonden aan Ajax, in die periode speelde hij nog samen met Johan Cruijff.

Ajax had al naar buiten gebracht dat er gesprekken gevoerd werden met erevoorzitter Van Praag en erelid Van Wijk. De voordracht van het duo zal vrijdag 17 november worden uitgevoerd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Het nieuws over de voordracht van Van Praag en Van Wijk volgde kort op het vertrek van Pier Eringa als voorzitter van de rvc.

Met het vertrek van Eringa bestaat de rvc voorlopig uit Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman. Ook Jan van Halst zit normaal gesproken in de raad, maar is momenteel actief als interim-algemeen directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.