Ajax in gesprek met Michael van Praag over plek in rvc

Reacties

Voormalig voorzitter Michael van Praag staat voor een terugkeer bij Ajax. De club is met de Amsterdammer in gesprek over een mogelijke rol in de raad van commissarissen.

Ajax in gesprek met Michael van Praag over plek in rvc
© Pro Shots

Ajax brengt donderdagmiddag een statement naar buiten, als bevestiging van het nieuws van De Telegraaf. Annette Morsman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen - de drie overgebleven commissarissen van Ajax – hebben Van Praag en Leo van Wijk naar voren geschoven om te helpen bij het laten terugkeren van de rust binnen de club.

Van Praag was tussen 1989 en 2003 voorzitter van Ajax. In die periode beleefde de club een van zijn meest glansrijke periodes; in 1995 werd Ajax kampioen van Europa én van de wereld. Van Wijk heeft eveneens een verleden bij Ajax: hij was tussen 2012 en 2016 al lid van de RvC en tussen 2016 en 2020 voorzitter van dit orgaan.

'Naar aanleiding van berichten in de media bevestigt Ajax dat er gesprekken gevoerd worden met Leo van Wijk en Michael van Praag over een mogelijke positie in de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV', meldt Ajax in zijn persverklaring. 'Aangezien het hier een lopend proces betreft kunnen er verder geen mededelingen over gedaan worden.'

Eerder deze week stapte Pier Eringa op als voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Jan van Halst is tijdelijk doorgeschoven als algemeen directeur van de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.