Clubleiding Fortuna Sittard spreekt trainer Oliseh aan op uitspraken

Reacties

De uitspraken van Fortuna Sittard-trainer Sunday Oliseh na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Dordrecht dreunen nog na. De oefenmeester kon voor de camera zijn teleurstelling over de 3-0 nederlaag nauwelijks verkroppen en besloot zijn spelers af te vallen en de transferpolitiek van Fortuna aan de kaak te stellen.

Clubleiding Fortuna Sittard spreekt trainer Oliseh aan op uitspraken

'Alles wat we bereikt hebben, hebben we met twaalf man gedaan', riep Oliseh een week nadat hij met de voltallige selectie de winst in de tweede periode vierde. De Nigeriaan gaf aan in iedere linie versterking te willen hebben. De woorden van de trainer geven aan dat hij de wisselspelers niet van het vereiste niveau vindt en dat hij de transferpolitiek van de club niet voldoende acht. Een opmerkelijke daad van de succesvolle trainer.

Dat vond de clubleiding van Fortuna ook. Dat er intern het nodige besproken is naar aanleiding van de uitspraken, is ondertussen wel duidelijk. De clubleiding toonde zich begrijpelijkerwijs niet gelukkig met de woorden van de Nigeriaanse coach. 'Wij communiceren in de pers niet over interne aangelegenheden', luidt de reactie van de Limburgse clubleiding als er naar een verklaring gevraagd wordt. Duidelijk is dat Oliseh is aangesproken op zijn uitlatingen.

In het statement van de clubleiding valt nog meer te lezen. 'Alle spelers in onze selectie zijn even belangrijk voor de club en voor de supporters. Wij concentreren ons op de voortzetting van ons buitengewone seizoen op en naast het veld.' Dat seizoen is net halverwege en Fortuna Sittard is ondanks de nederlaag nog altijd koploper, voor NEC en Jong Ajax.

De opgeleefde Limburgers presteren dit seizoen boven verwachting en Oliseh kreeg veel credits voor de resultaten. Dat hij bij tegenslag een ander persoon is, zoals door menigeen wordt beweerd, bleek vrijdag. De Nigeriaanse trainer heeft na dit seizoen nog een contract voor een seizoen, maar hij lijkt zich geen nieuwe uitglijder te kunnen permitteren. Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard thuis tegen Emmen en moet blijken hoe de wisselspelers reageren op de uitlatingen van de coach en hoe Oliseh reageert bij een eventueel nieuw tegenvallend resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.