Clubleiding FC Porto slaat terug met tegenovergestelde boodschap

Reacties

FC Porto-trainer Sérgio Conceição vertrekt niet zomaar bij de club. Sterker nog: de clubleiding hoopt dat hij zijn contract verlengt. Clubpresident Jorge Nuno Pinto da Costa stond woensdag de pers te woord over de onrust die volgens hem gezaaid wordt in de media.

Clubleiding FC Porto slaat terug met tegenovergestelde boodschap
© Pro Shots

Media in Portugal waren het erover eens: Conceição vertrekt ondanks een doorlopend contract snel bij de club. De coach zou ontevreden zijn met het aankoopbeleid en zou kritiek hebben op de clubpresident. Da Costa wil daar niets van weten, zo bleek uit een verklaring die hij buiten het clubcomplex gaf. 'Onze vriendschappelijke band ontstond zestien jaar geleden. Ik hoop dat hij tot langer dan 2024 aan FC Porto verbonden blijft', doelde Da Costa op het huidige contract van Conceição.

Da Costa kon het ook niet laten om een sneer uit te delen aan de pers. 'De kranten hebben nog net geen speciale rubriek om voor oorlog te zorgen tussen de president en de trainer van FC Porto. Zowel Sérgio als ik weet niet waar het nieuws vandaan komt, we hebben er nooit over gesproken in ieder geval', verdedigde de preses zichzelf.

FC Porto kan dit seizoen het Benfica van trainer Roger Schmidt niet bijbenen in de Primeira Liga, het verschil bedraagt na 25 duels tien punten. De club won dit seizoen wel de Portugese Super Cup en de Taça da Liga. In het eerste bekertoernooi van Portugal is FC Porto doorgedrongen tot de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.