Clubicoon Van der Luer keert terug bij Roda JC

Reacties

Clubicoon Eric van der Luer is terug bij Roda JC. De voormalige middenvelder gaat een dubbelfunctie bekleden in Kerkrade, waar hij behalve trainer van Jong Roda ook gaat scouten voor het eerste elftal.

Clubicoon Van der Luer keert terug bij Roda JC

Tussen 1988 en 2002 ontpopte de middenvelder zicht tot clubman pur sang. In die veertien jaar kwam hij tot 418 duels en 36 doelpunten. Voor zijn tijd bij Roda speelde de Maastrichtenaar voor MVV en het Belgische FC Assent. In 2002 verkaste hij naar Alemannia Aachen in Duitsland.  

De tweevoudig international ging in 2008 als assistent-trainer bij Alemannia Aachen aan de slag. Daar bleef hij tot september 2011. Vanaf de zomer van 2013 tot maart 2014 was Van der Luer trainer bij KFC Uerdingen. Met zijn terugkeer in het Parkstad Limburg Stadion is De Kleine Blonde Dood echter weer thuis.

De naar de Eredivisie gepromoveerde Limburgers maakten de terugkeer van de 49-jarige Van der Luer vrijdagavond bekend. Als speler maakte hij veel hoogtepunten mee met de club. Zo werd hij met Roda in 1995 tweede in de Eredivisie en won hij in 1997 en 2000 de beker met de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.