Club 'ontgoocheld en verbolgen' over straf voor Simons

Timmy Simons moet dan toch een wedstrijd missen door een schorsing. Club Brugge en de aanvoerder zijn 'ontgoocheld' over de gang van zaken én de opmerkelijk uitkomst.

Club 'ontgoocheld en verbolgen' over straf voor Simons

Simons kreeg de straf naar aanleiding van een rode kaart tijdens het duel met Charleroi. De oud-PSV'er werd tot zijn verrassing van het veld gestuurd na een overtreding op Ederson.

Maar het slepende karakter van de zaak was een nog grotere verrassing, met onder andere de bond die in beroep ging na een uitspraak van de tuchtcommissie. Die had een duel voorwaardelijk voldoende geacht.

Vrijdag kwam de Geschillencommissie Hoger Beroep tot het eindoordeel: een wedstrijd onvoorwaardelijk. Simons mist daardoor de ontmoeting met KV Oostende van zondag. De middenvelder is ontgoocheld omdat hij een schorsing allerminst op zijn plaats vindt gezien de aard van de overtreding.

Technisch manager Arnar Grétarsson ging nog verder. 'Ik ben niet alleen ontgoocheld, maar ook verbolgen over de beslissing van het beroepscomité. Dat het bondsparket beroep aantekende was op zich al opmerkelijk, maar het feit dat het beroepscomité nu ook een effectieve sanctie oplegt, is onwaarschijnlijk en de redelijkheid voorbij.'

'Ik heb afgelopen weekend talloze fouten gezien die veel zwaarder waren en ofwel niet ofwel met geel bestraft werden', vervolgde Grétarsson. 'Willen de arbitragecomités ernstig genomen worden, dan moeten ze minimaal vermijden met twee maten te meten en laat dat nu net zijn wat de beslissing van vanmiddag inhoudt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen