Club Brugge woest na afgekeurde, goedgekeurde en toch weer afgekeurde gelijkmaker

Club Brugge heeft in een week tijd twee kansen op een hoofdprijs zien verdwijnen. Na de eerdere Europese uitschakeling ging het donderdag voor Club mis in het nationale bekertoernooi. Over de slotfase van het duel met Standard Luik zal nog lang nagepraat worden.

Standard Luik
1 - 0
Club Brugge
Club Brugge

De tegenvallers stapelen zich met de bekereliminatie op voor Club, dat hard werd geraakt door coronabesmettingen en mede daardoor uit de Europa League werd gekegeld door Dinamo Kiev. Het competitieduel met AA Gent werd door de coronazorgen uitgesteld en donderdag moest Club weer aan de bak. Noa Lang was na zijn positieve test terug bij de groep, maar begon nog op de bank.

Vanaf die positie zag hij een teleurstellende eerste helft, met daarin maar één noemenswaardige kans. Die was voor Tahith Chong: de Nederlander slaagde er echter niet in om Arnaud Bodart te passeren. Voor de tweede helft kwam Stefano Denswil binnen de lijnen bij Club en hij stond nog maar net in het veld, toen Jackson Muleka Standard op voorsprong schoot.

Lang werd direct na deze domper in de ploeg gebracht en met de teruggekeerde sterspeler (hij miste de laatste drie duels) ging Club op jacht naar de gelijkmaker. Die leek de ploeg vlak voor tijd, toen het vanwege een rode kaart voor Odilon Kossounou met tien man op het veld stond, toch nog te vinden. David Okereke tikte diep in blessuretijd de 1-1 binnen.

Na dit doelpunt werd het een grote chaos. Scheidsrechter Nathan Verboomen keurde de goal in eerste instantie af, omdat de mee naar voren gekomen Simon Mignolet de bal met de hand zou hebben geraakt. De arbiter kwam vervolgens op die beslissing terug, maar veranderde ook toen weer van mening. Hierdoor plaatst Standard Luik zich voor de halve finales van het toernooi om de Croky Cup en kan het woedende Club alleen nog de landstitel pakken.