Club Brugge opent jacht op titelprolongatie met doelpuntenfestijn

Club Brugge is als regerend landskampioen met een vrij overtuigende zege aan de competitie begonnen. Met liefst drie Nederlanders in de basis werd in het eigen Jan Breydel Stadion eenvoudig afgerekend met AS Eupen, de ploeg van trainer Claude Makélélé.

Club Brugge
5 - 2
AS Eupen
AS Eupen

Eupen overleefde vorig seizoen ternauwernood op het hoogste niveau en leek voor Club Brugge dus een dankbaar slachtoffer om goed aan de competitie te beginnen. Zo was het ook en dat werd al razendsnel duidelijk. Wesley opende in de zesde minuut al de score door een rebound te benutten na een redding van Hendrik Van Crombrugge op een inzet van Jelle Vossen. Laatstgenoemde scoorde in de 24ste minuut vanaf de strafschopstip en Wesley maakte de droomstart luttele tellen later compleet door zijn tweede van de middag te maken op aangeven van Hans Vanaken. Zo stond het na 25 minuten al 3-0.

Bij de thuisploeg viel Stefano Denswil vervolgens geblesseerd uit. De ex-Ajacied had in de basisopstelling een plek links in de driemansdefensie, Ruud Vormer speelde centraal op het middenveld en de van NEC overgekomen Arnaut Groeneveld had de rol van linkermiddenvelder.

Door de drie vroege goals kende Club Brugge lang een nagenoeg zorgeloze wedstrijd. In de 53ste minuut zorgde Vossen nog voor de 4-0 en dat leek vervolgens voor nonchalance te zorgen bij de equipe van coach Ivan Leko. In de laatste twintig minuten kwamen de bezoekers nog aardig terug door een goal van Eric Ocansey en een rake strafschop van Luis García. Echt spannend werd het echter niet meer door het uitblijven van de aansluitingstreffer. Vossen zorgde nog voor het slotakkoord door wederom een strafschop te benutten en maakte zijn hattrick zo vlak voor tijd compleet. Remi Mulumba kreeg rood voor de overtreding die aan de penalty voorafging.

Club Brugge is zo net als Anderlecht en Standard Luik met een overwinning begonnen aan de nieuwe editie van de Jupiler Pro League. Anderlecht versloeg zaterdag KV Kortrijk met 1-4, terwijl de Luikenaren vrijdagavond al met 3-2 te sterk waren voor AA Gent.