Club Brugge met moeite langs acht man van Charleroi

Adrie Koster heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Club Brugge winnend afgesloten. Charleroi werd met 2-1 verslagen en zag drie spelers van het veld gestuurd worden.

Al in de derde minuut opende Club de score. Vadis Odjidja Ofoe rondde een counter af na een snelle combinatie met Joseph Akpala en Nabil Dirar. In de 27ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Abdelmajid Oulmers vond het hoofd van Cyril Théréau, die de 1-1 binnenkopte.

Twee minuten daarna Mohamed Chakouri zijn tweede gele kaart, waardoor Charleroi met ruim een uur te spelen met tien man verder moest. In de 37ste minuut maakte Dirar de 1-2, door een voorzet van Ronald Vargas met rechts hard binnen te schieten.

Drie minuten voor rust zag de thuisclub zijn tweede speler van het veld gestuurd worden. Na een akkefietje met Ryan Donk kreeg Oulmers een rode kaart en in de 69ste minuut werd ook Alessandro Cordaro van het veld gestuurd na een overtreding op Jonathan Blondel.

Het lukte de ploeg van Koster echter niet om tegen acht man de voorsprong uit te breiden. Mahamoudou Kéré kwam nog goed weg met een overtreding op Wesley Sonck in het strafschopgebied, want scheidsrechter Stéphane Breda gaf geen strafschop aan Club.