Club Brugge klopt Utrecht mede dankzij Lang en onhandige actie Viergever

Reacties

FC Utrecht heeft een nederlaag geïncasseerd in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Op het complex van de Belgische landskampioen verloor de ploeg van Henk Fraser woensdag met 4-2. Het oefenduel was voor Club de laatste wedstrijd voor de ontmoeting met AA Gent van zondag in de strijd om de Supercup.

Club Brugge klopt Utrecht mede dankzij Lang en onhandige actie Viergever
Club Brugge
Club Brugge
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Club trad aan met drie Nederlanders: Noa Lang, Ruud Vormer en Bjorn Meijer. In België werd vooral ingezoomd op de basisplaats van Charles De Ketelaere, die veelvuldig met AC Milan in verband wordt gebracht. Gezien hij 'gewoon' aan de aftrap verscheen, lijkt een transfer nog ver weg. Utrecht-aanwinst Bas Dost, die vorig seizoen uitkwam voor Club, stond nog niet op het veld.

In de twaalfde minuut werd Lang bediend door een balletje achter het standbeen van Antonio Nusa. De Nederlandse aanvaller kapte Djevencio van der Kust uit en schoot laag raak in de rechterhoek. Een lage voorzet van Meijer resulteerde daarna in de 2-0, doordat Nick Viergever zijn eigen doelman passeerde na een ongelukkige poging de bal weg te werken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Utrecht vond de aansluiting via Anastasios Douvikas, die de bal ontfutselde van de treuzelende Brandon Mechele en vervolgens ook doelman Simon Mignolet omspeelde. In de tweede helft trad Club aan met elf nieuwe namen, terwijl Utrecht pas later in de tweede helft veel wisselde. De van Barcelona overgekomen Ferran Jutglà bracht Club met een intikker en een kopbal op 4-1, waarna Mimoun Mahi de eindstand bepaalde uit een fraai schot met de buitenkant van de voet.

Utrecht verloor in de voorbereiding al van Queen's Park (2-4) en RC Genk (2-1), maar won wel van SC Heerenveen (0-1). De ploeg van Fraser treedt deze maand nog aan tegen KV Kortrijk, OFI Kreta en Shakhtar Donetsk.

Opstelling FC Utrecht: Barkas (60' Raatsie); Van der Maarel (60' Rawlins), Van der Hoorn (60' Kluivert), Viergever (60' Van den Berg), Van der Kust (60' Warmerdam); Brouwers (46' Shein), Van de Streek (18' Lottin, 71' El Azrak), Booth (60' Timber); Sylla (60' Mahi), Douvikas (60' Veerman), Boussaid (60' Redan).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.