FC Utrecht heeft beet en haalt verdediger weg uit La Liga

Reacties

FC Utrecht heeft Modibo Sagnan binnen. De robuuste verdediger wordt voor komend seizoen gehuurd van Real Sociedad, maar er zijn ook al afspraken gemaakt over een eventueel langer verblijft.

FC Utrecht heeft beet en haalt verdediger weg uit La Liga
© Pro Shots

Utrecht heeft een optie tot koop in het huurcontract laten opnemen. Als de Domstedelingen daarvan gebruikmaken, wordt Sagnan tot medio 2026 vastgelegd. De 23-jarige Fransman kan voor komend seizoen worden gezien als de opvolger van Ramon Hendriks, die was overgenomen van Feyenoord, maar zwaar geblesseerd is geraakt.

Sagnan stond al enige tijd bij FC Utrecht op de radar. In eerdere windows lukte het niet om de linksbenige verdediger in te lijven en ook nu was er hevige concurrentie. Sagnan zelf had echter zijn zinnen gezet op een verhuizing naar Nederland.

'Modibo is een linksvoetige centrale verdediger, die over een goede snelheid beschikt', zegt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht op de clubwebsite over Sagnan. 'Hij heeft power en duelkracht en kan meedogenloos zijn in de persoonlijke duels. Modibo heeft een goede pass en zoekt in de opbouw graag de voetballende oplossing. Hoewel hij nog relatief jong is, heeft hij al behoorlijk ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Spanje en Portugal. Modibo is een op en top professional.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.