Club Brugge houdt CL-droom na krankzinnige slotfase in leven

Club Brugge heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Na een krankzinnige slotfase tegen Dinamo Kiev kwam de Belgische nummer twee als winnaar uit de strijd.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
3 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge reisde met een 1-0 voorsprong af naar Oekraïne, maar de return was pas vijf minuten oud toen Dinamo de stand over twee duels gelijk trok via Vitaly Buyalskyy. Zeven minuten voor rust had de ploeg van Philippe Clément weer de beste papieren toen verdediger Simon Deli uit een corner van Ruud Vormer voor de gelijkmaker zorgde.

Het doelpunt van de Ivoriaan gaf Club (met de van Liverpol gehaalde Simon Mignolet in de basis) een extra voordeel, omdat Dinamo Kiev door de uitdoelpuntenregel nu met twee goals verschil moest winnen. Volodomyr Shepelev zorgde snel na rust echter voor de 2-1, waardoor de Oekraïners nog bijna een hele helft de tijd hadden voor de derde treffer.

Die viel in de extra tijd uiteindelijk nog wel door een eigen doelpunt van Brandon Mechele (die een kopbal van Fran Sol van richting veranderde), maar pas nadat Vormer op aangeven van Lois Openda het tweede Belgische uitdoelpunt had gemaakt (2-2). Beide ploegen stonden toen al met tien man door rode kaarten voor Mykyta Burda en Percy Tau.

De chaotische slotfase kende een passend einde toen Openda ver in de extra tijd ook nog de 3-3 maakte en zo alle onzekerheid over de verlenging van de Brugse CL-campagne wegnam. In de volgende en laatste voorronde, de play-offs, wacht de winnaar van het tweeluik tussen PSV-beul FC Basel en LASK Linz. De Oostenrijkers verdedigen op eigen veld een 2-1 voorsprong.