Zege LASK op PSV-beul FC Basel slecht nieuws voor Nederland

Reacties

LASK Linz heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return tegen FC Basel in de derde voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers waren met 1-2 te sterk voor de club die PSV uitschakelde.

Zege LASK op PSV-beul FC Basel slecht nieuws voor Nederland
FC Basel
FC Basel
1 - 2
LASK Linz
LASK Linz

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel zes minuten na rust, toen Gernot Trauner de 0-1 op het scorebord zette met een kopbal uit een corner. FC Basel, waar Feyenoord-target Ricky van Wolfswinkel een basisplaats had als vleugelspits, zette daar weinig tegenover. De Zwitsers misten stootkracht, ook door de afwezigheid van spits Albian Ajeti, die op het punt staat een contract bij West Ham United te tekenen.

João Klauss zorgde er met de 0-2 acht minuten voor tijd voor dat Basel al op de rand van uitschakeling stond, maar vlak voor tijd bezorgde Luca Zuffi de Zwitserse fans toch nog wat hoop: 1-2. De overwinning van LASK is evenwel slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal. De club komt immers uit Oostenrijk en dat is de grootste concurrent van Nederland op de coëfficiëntenlijst.

İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir
0 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Voor Istanbul Basaksehir is een Champions League-avontuur ver weg. De Turkse topclub verloor woensdagavond in eigen huis met 0-1 van Olympiakos Piraeus in de derde voorronde van het miljardenbal. Giorgos Masouras kroonde zich in de 53ste minuut tot matchwinner namens Olympiakos, waar Kostas Tsimikas (ex-Willem II) een basisplaats had. Tien minuten voor tijd leek het laatste beetje hoop van Basaksehir, waar Eljero Elia twintig minuten voor tijd inviel, vervlogen toen Irfan Kahveci zijn tweede gele kaart ontving. Toch kregen de Turken vlak voor tijd dé kans op de 1-1 toen de bal op de stip ging. Edin Visca faalde echter vanaf elf meter.

CFR Cluj
CFR Cluj
1 - 1
Celtic
Celtic

Celtic heeft na de uitwedstrijd tegen CFR Cluj nog alle kans om de play-offs om een plek in de Champions League te bereiken. De Schotse topclub speelde met 1-1 gelijk in Roemenië. James Forrest poetste het openingsdoelpunt van Mario Rondón weg. Toch zal ook Cluj niet ontevreden zijn met het gelijkspel, want trainer Dan Petrescu tipte Celtic voorafgaand als een mogelijke verrassing van dit seizoen. De coach zei dat hij voor Celtic, waar Scott Sinclair ontbrak vanwege een aanstaande transfer naar Engeland, een Ajax-achtige rol voorzag in de Champions League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.