Club Brugge blij Lang op weg naar kraker even rust te kunnen geven

Reacties

Noa Lang en Ruud Vormer vervulden woensdag tegen OH Leuven een hoofdrol bij Club Brugge. Trainer Philippe Clement kon de aanvaller tot zijn genoegen wat rust geven.

Club Brugge blij Lang op weg naar kraker even rust te kunnen geven
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
1 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Na zijn assists tegen RC Genk en Seraing smaakte Vormer woensdag na twee maanden weer het genoegen van een doelpunt. Het was het tastbare resultaat van zijn terugkeer in de basis. Maar te vermoeden is dat de middenvelder zondag in de kraker tegen Anderlecht weer op de bank begint. Want hij werd niet gespaard in de aanloop naar de kraker tegen Anderlecht.

Dat gebeurde wel met Lang. De Oranje-international werd in de 78ste minuut naar de kant gehaald, zoals andere aanvallende kracht Charles De Ketelaere plaats kon maken voor Bas Dost. 'Het is belangrijk dat ik hen ook even rust kon geven door ze een kwartier voor het einde naar de kant te halen', zei Clement.

De trainer wilde zijn jonge aanvallers sparen. 'Je merkt dat ze dit seizoen opnieuw grote stappen hebben gezet. Zij zijn nu elke keer basiskracht, maar dat was vorig jaar bijvoorbeeld niet het geval met Charles. Toen was hij nog een jaar jonger en nu is hij nog steeds maar 20. Noa is hier ook gekomen met een conditionele achterstand en heeft dat geleidelijk opgebouwd. Dat zijn periodes waar zij door moeten en waar dat ze ook sterker door gaan worden.'

Clement wijst naar de teamprestatie waardoor De Ketelaere en Lang hun slag kunnen slaan. 'Hoe sterker de ploeg achter hen is, hoe meer ze kunnen uitblinken. Hans (Vanaken, red.), Charles en Noa waren vandaag sterk en heel bepalend, maar heel het blok van spelers achter hen heeft heel hard gewerkt om hen in de juiste posities te brengen op het juiste moment en om Leuven ook tegen te houden. Dat is ook belangrijk en zeker die combinatie van de twee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.