Veelbesproken Vormer viert rentree in basiself Club Brugge met goal

Reacties

Club Brugge heeft woensdagavond zonder al teveel moeite zijn vierde competitiezege op rij geboekt. Ruud Vormer hield er een extra goed gevoel over: hij keerde tegen Leuven terug in de basis en luisterde zijn rentree op met een treffer. Ook Noa Lang was trefzeker. 

Veelbesproken Vormer viert rentree in basiself Club Brugge met goal
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
1 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Er was deze week weer veel te doen over de rol van Vormer bij Club Brugge. De middenvelder was jarenlang een vaste waarde bij de Belgische topclub, maar dit seizoen is hij niet altijd zeker van een basisplaats. Vorige week moest hij tegen zowel Paris Saint-Germain als tegen Zulte-Waregem genoegen nemen met een invalbeurt. Volgens Belgische media had Vormer zijn onvrede over zijn situatie uitgesproken bij coach Philippe Clement.

Woensdagavond mocht Vormer tegen Leuven weer beginnen en ook Lang begon in de basis. Laatstgenoemde opende twintig minuten voor rust de score: het schot van Lang werd van richting veranderd en daardoor was doelman Rúnar Alex Rúnarsson van Leuven kansloos. Lang had kort voor rust opnieuw moeten scoren, maar verprutste nu een grote kans. Hij botste daarbij met Rúnarsson en de Arsenal-huurling moest zich geblesseerd laten vervangen.

Zijn vervanger, Rafael Romo, werd na rust nog drie keer gepasseerd. Vormer deed dat op aangeven van Lang: hij zorgde met een kopbal voor de 0-3. Voor de aanvoerder was het toch alweer zijn vijfde competitiegoal van dit seizoen. De overige doelpunten van Club tegen Leuven kwamen van Charles De Ketelaere, die zeven minuten voor tijd nog plaatsmaakte voor Bas Dost. Met de Nederlandse spits binnen de lijnen redde Mathieu Maertens namens Leuven de eer.

Club blijft dankzij de driepunter in het spoor van stuntploeg Union Sint-Gillis, dat woensdagavond ook weer drie punten pakte (0-2 zege op Zulte-Waregem). De kampioen staat vier punten achter op de koploper. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.