Clowneske penalty blijft zonder gevolgen voor De Boer in topduel

Reacties

Atlanta United is er zondag op de valreep in geslaagd concurrent DC United te kloppen. Op eigen veld brachten Gonzalo Pity Martínez en Josef Martínez het team van trainer Frank de Boer de zege.

Clowneske penalty blijft zonder gevolgen voor De Boer in topduel
Atlanta United
Atlanta United
2 - 0
DC United
DC United

De confrontatie met DC United, waar Wayne Rooney ontbrak door fysieke problemen, was voor De Boer en de zijnen een uitgelezen mogelijkheid om verder te klimmen op de ranglijst. Vooraf was het verschil tussen beide teams namelijk twee punten in het voordeel van de ploeg uit Washington.

Een zege zou Atlanta naar de tweede plaats brengen - met een wedstrijd minder gespeeld dan DC United. Pas in de slotfase trok De Boers team het duel echter naar zich toe. Kansen waren er al wel eerder, maar voor rust zat doelman Bill Hamid spits Josef Martínez tot tweemaal toe in de weg.

Aan de overzijde was het veteraan Brad Guzan die voorkwam dat Steven Birnbaum en Lucas Rodríguez hun kansen voor DC United konden afmaken.

Na rust bleven de fans aanvankelijk verstoken van spektakel. Twintig minuten voor tijd diende zich een geweldige kans aan voor Atlanta United, toen Russell Canouse zich vergreep aan Josef Martínez en daarvoor bestraft werd met een penalty.

Martinez ging zelf achter de bal staan, maar verprutste de kans op hopeloze wijze. Na een ietwat merkwaardige aanloop maakte de spits nog een kort sprongetje, alvorens hij hoog over schoot. Een kostbare misser, die Atlanta bijna de zege kostte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vlak voor tijd was het die andere Martínez die de score toch nog opende. Pity kopte hard binnen na voorbereidend werk van Julian Gressel en een pass op maat van Darlington Nagbe. Het verzet van het bezoek uit Washington was acuut gebroken en uit de eerste de beste counter maakte Josef Martínez er, nu zonder arrogantie, 2-0 van.

Atlanta klimt over DC United heen en staat op de tweede plaats in de Major League. Over zes dagen mogen De Boer en zijn spelers weer aan de bak. Dan bindt Atlanta de strijd aan met Los Angeles FC.

MLS

Stand MLS 2019

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
New York City
34
18
10
6
63-42
+21
64
2
Atlanta United
34
18
4
12
58-43
+15
58
3
Philadelphia Union
34
16
7
11
58-50
+8
55
4
Toronto FC
34
13
11
10
57-52
+5
50
* Actueel tot en met 4 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.