Close call bij NK voetbalquiz, Neymar schittert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Close call bij NK voetbalquiz, Neymar schittert

Bas Schreurs en Roderick Smal mogen zich een heel jaar dé voetbalkenners noemen van Nederland. De twee brachten het er donderdag in De Kuip het beste vanaf tijdens de NK voetbalquiz, het jaarlijkse fenomeen voor onverbeterlijke liefhebbers van voetbalweetjes. Onze eigen Michel Abbink, samen met Rypke Bakker, kwam een puntje tekort in de finale en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Voor VI Quizmasters Willem van Beeren en Harry Hamer was de halve finale het eindstation, net zoals voor het derde VI-ijzer in het vuur Reon Boeringa en Pieter Zwart.

Neymar heeft in Maracanã de dertiende editie van Zico's benefietwedstrijd extra kleur gegeven. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona deed van zich spreken als goalgetter in de wedstrijd, waarvan de opbrengst gaat naar de nabestaanden van de Chapecoense-vliegramp.

Thomas Pesquet draait zijn rondjes om de aarde in het internationale ruimtestation (ISS). Tijdens een van die rondjes keek de Franse astronaut naar zijn eigen land en zag van uit de ruimte onmiskenbaar het stadion van Olympique Marseille liggen.

• Het succes van Liverpool is niet alleen gestoeld op de tactische ideeën van Jürgen Klopp. De Duitse manager heeft namelijk ook het geheime wapen Mona Nemmer naar Anfield gelokt. De voedingsdeskundige en professionele chefkok was tot afgelopen zomer verbonden aan Bayern München. Ze heeft de scepsis bij de spelers van Liverpool weggenomen. Vers en variëteit zijn toverwoorden in haar voedingsleer. 'We zijn niet eens halverwege maar wel op de goede weg', aldus Klopp in de NY Times over de plannen van Nemmer, en misschien ook wel over de titelstrijd…   

'Ik kon eerst het stadion Alvalade niet eens vinden'
Bas Dost heeft zijn draai gevonden bij Sporting Lissabon na de nodige aanpassingsproblemen met het verkeer in de Portugese hoofdstad. De Oranje-international heeft zich voorgenomen een ander probleem te tackelen. 'De komende vier maanden wil ik mijn Portugees opkrikken.' (Record)

• In navolging van Rafael van der Vaart heeft Thiago Alcântara het nieuws over een aanstaande gezinsuitbreiding via social media wereldkundig gemaakt. Met een liefkozende 'mijn dikbuikige' begeleidt de middenvelder van Bayern München een foto van zijn Julia Vigas.

Mi barriguda!!! ❤️

Een foto die is geplaatst door Thiago Alcantara (@thiago6) op

'Wenger en ik zeggen elkaar gedag en daar blijft het bij'
Mathieu Debuchy spreekt zich in L'Equipe uit over zijn bekoelde relatie met Arsenal-manager Arsène Wenger. Een jaar geleden was er een dieptepunt, toen Wenger een veto uitsprak over een transfer van de Franse verdediger naar Manchester United. 'Dat apprecieerde ik niet. Hij gebruikte me nauwelijks, dus ik zag niet waarom hij het deed.'

'De jongen had niet geslapen, de hele nacht gedronken, en toch scoorde hij drie keer. Hoe doet hij dat toch?'
• Dat Eden Hazard in zijn laatste wedstrijd voor Lille een hattrick maakte tegen AS Nancy was al knap, maar het is nog knapper als je bedenkt wat er aan die wedstrijd vooraf ging. Hazard was de nacht ervoor namelijk stomdronken. 'Het was Edens laatste wedstrijd, hij wilde iets kleins organiseren. Maar het werd later en later en later', onthult ex-teamgenoot Rio Mavuba, die de ochtend daarna werd gewekt door ploeggenoot Marko Basa. 'Hij zag Eden op de grond liggen. Hij had nog geen tijd gehad om naar huis te gaan.' (SFR Sport)

• In Rwanda wordt de plaatselijke Harry Potter mogelijk vervolgd. Aanvaller Moussa Camara van Rayon Sports moet vrezen voor een straf van de Rwandese voetbalbond nadat hij een ritueel uitvoerde bij het doel van tegenstander Mukura Victory. Wat maakt het uit, zou je denken, maar Camara scoorde niet veel later. Op hekserij staat een geldboete van honderdduizend Rwandese frank, omgerekend iets meer dan honderd euro.

• Nu Carlos Tévez in China de absolute grootverdiener is, maakt de Engelse krant The Sun op wat de spits allemaal met die zeven ton per week kan doen. Hij kan bijvoorbeeld iedere dag een nieuwe Porsche of twee gouden Rolex-horloges kopen. Iedere week kan hij een helikopter veroorloven en dan houdt hij zelfs nog geld over. Met zijn maandsalaris kan Tévez zijn eigen privé-eiland kopen en binnen een half jaar heeft hij voldoende middelen om een kasteel met zeventig slaapkamers in Italië te bemachtigen.

'Maak mijn bril niet stuk, anders word je verkocht'
Jürgen Klopp heeft eindelijk verklaard waarom hij spits Christian Benteke al na een jaar liet gaan bij Liverpool. De Belg maakte de bril van de manager stuk toen hij uitzinnig juichte met zijn spelers na de 5-4 zege op Norwich City van vorig seizoen. Allemaal bedoeld als grap, uiteraard. Naar de werkelijke reden moeten we gissen. (The Liverpool Echo)

• Hij kan dan wel geen penalty's nemen, maar Harry Kane bewijst in ieder geval dat hij over genoeg zelfspot beschikt. Woensdag schoot hij huizenhoog over vanaf de stip in het uitduel met Southampton (1-4). Misschien dat een andere sport hem beter af gaat.

'Kom tot een Eredivisie met vier keer Ajax - Feyenoord in een jaar. Ik ben voor!'
• Bondscoach Danny Blind weet precies hoe de Eredivisie naar een hoger niveau kan worden getild. 'Kap met kunstgras, waarop voetbal een andere sport wordt. Zorg voor betere trainerscursussen en stimuleer het dat scheidsrechters minder pietluttig fluiten.' (AD)

• Aan deze video van Patrice Evra hebben we maar weinig toe te voegen.

Andrés Iniesta hoopt zijn carrière af te sluiten bij Barcelona, de club waar hij zijn loopbaan begon. Inmiddels is de middenvelder 32. 'Ik ben al aardig op weg. Ik wilde succes met Barça en was niet tevreden tot dit lukte. Ik hoop nog lang verbonden te zijn aan deze club', zegt Iniesta op de website van Barcelona.

• Ex-collega Xavi was woensdag even terug in Catalonië voor een oefenduel met Tunesië. Hij werd direct de Man of the Match bij het 3-3 gelijkspel. Bij de 2-1 van Gerard Moreno verzorgde de middenvelder van het Qatarese Al-Sadd de assist. Tunesië won uiteindelijk na strafschoppen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.