CL-finalist Santana maakt gewaagde stap naar Schalke

Felipe Santana volgt de beruchte voetstappen van Andreas Möller en maakt de gewaagde overstap van Borussia Dortmund naar Schalke 04. De centrale verdediger tekent een contract tot medio 2016.

CL-finalist Santana maakt gewaagde stap naar Schalke

Een maand geleden ontkende Santana stellig alle geruchten over een op handen zijnde transfer via zijn Facebook-pagina. Nu toont de Braziliaan zich zeer tevreden. 'Het waren vijf geweldige jaren tot nu toe in Duitsland, maar het was ook weer niet zo makkelijk', doelt hij op zijn beperkte aantal speelminuten.

Bij Dortmund is Santana derde keuze achter basisspelers Neven Subotic en Mats Hummels. Hoewel hij door blessures van met name Hummels gaandeweg het huidige seizoen meer speelminuten maakte, stond dat een vertrek niet in de weg. Hij speelde er 95 competitiewedstrijden sinds 2008, waarin hij zes keer scoorde.

KritiekDe Duitser Andreas Möller ging Santana in 2000 voor. In 1997 won hij de Champions League met Dortmund en drie jaar later verruilde hij die club voor de grote rivaal Schalke. De transfervrije overgang van de voormalig wereld- en Europees kampioen leverde hem kritiek op van zijn toenmalige ploeggenoten.

Maar dat was niet het enige. Kort nadat de transfer beklonken was kwamen er faxberichten op het Schalke-kantoor terecht, waarin supporters en clubcoryfeeën van BVB hun onvrede uitten.

Er is mogelijk werk aan de winkel voor verliezend Champions League-finalist Borussia Dortmund. Afgezien van het vertrek van Santana, die tijdens de finale in Londen overigens niet in actie kwam, wordt eerste keuze Hummels namelijk veelvuldig in verband gebracht met Barcelona.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen