Santana met mogelijke transfer in beruchte voetstappen

In het Ruhrgebied is een opmerkelijke transfer in de maak. Felipe Santana zou volgens Duitse media dicht bij een overgang zijn van Borussia Dortmund naar Schalke 04. Tot nog toe durfde weinig spelers de gewaagde overstap aan en dat is niet zonder reden.

Santana met mogelijke transfer in beruchte voetstappen

De centrale verdediger Santana (27) is bij Dortmund derde keuze achter basisspelers Neven Subotic en Mats Hummels. Doordat laatstgenoemde kampte met een knieblessure, kreeg Santana in maart en april veel speelminuten. In een van die duels evenaarden Die Gelbschwarzen dankzij de Braziliaan een prestatie van vijftien jaar geleden.

Santana maakte de cruciale winnende treffer (3-2) tegen Málaga (foto onder), waardoor Die Borussen zich voor het eerst sinds 1998 in de halve finale van de Champions League plaatsten. Ook tegen Greuther Fürth (afgelopen zaterdag, 1-6 winst) speelde hij, toen in plaats van Subotic die op de bank plaatsnam. Het zou de Braziliaan, met het oog op het WK volgende zomer in eigen land, er niet van weerhouden sinds zijn komst in 2008 zijn heil elders te zoeken. Sterker nog, volgens Bild is de overgang naar aartsrivaal Schalke 04 op een aantal details na rond. Schalke zou het tot medio 2014 lopende contract voor een miljoen euro afkopen.

FaxenIn 2000 ging de Duitser Andreas Möller (foto onder) hem voor. In 1997 won hij de Champions League met Dortmund en drie jaar later verruilde hij die club voor concurrent Schalke.

De transfervrije overgang van de voormalig wereld- en Europees kampioen leverde hem kritiek op van zijn toenmalige ploeggenoten, maar dat was niet het enige. Kort nadat de transfer beklonken was kwamen er faxberichten op het Schalke-kantoor terecht, waarin supporters en clubcoryfeeën van BVB hun onvrede uitten.

De inmiddels overleden Stan Libuda maakte het nog bonter. Nadat hij in 1965 van Schalke was overgestapt naar Dortmund, bewandelde hij drie jaar later de omgekeerde weg. Rolf Rüssman verhuisde in 1980 van Schalke naar Dortmund.

Overigens reageerde Santana zelf ook op het gerucht. Op zijn Facebook-pagina deed de verdediger de berichtgeving af als 'pure speculatie'.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen