Clásico of derby in Supercopa-finale na flater Cillessen-concurrent

Reacties

Real Madrid heeft zich woensdagavond zonder moeite geplaatst voor de finale van het toernooi om de Supercopa de España. Mede dankzij een forse blunder van de concurrent van keeper Jasper Cillessen werd Valencia eenvoudig aan de kant gezet: 3-1.

Clásico of derby in Supercopa-finale na flater Cillessen-concurrent
© Pro Shots

De strijd om de Spaanse Super Cup wordt dit jaar voor het eerst via een nieuw format afgewerkt. Niet alleen gaat de strijd voortaan tussen vier ploegen (in principe de beide bekerfinalisten en de nummers één en twee van La Liga), maar ook wordt het mini-toernooi afgewerkt in Saudi-Arabië. Donderdag spelen Barcelona en Atlético Madrid hun onderlinge halve finale, maar woensdag was het dus eerst de beurt aan Real Madrid en Valencia.

Bij laatstgenoemde club begon Cillessen weer op de bank. De Oranje-keeper maakte dit seizoen lang niet altijd een betrouwbare indruk en na een blessure raakte hij zijn plek onder de lat dan ook kwijt aan concurrent Doménech, die ook dit keer mocht keepen van trainer Albert Celades. De 29-jarige Spaanse goalie ging na iets minder dan een kwartier echter lelijk in de fout.

Flater
Terwijl middenvelder Toni Kroos klaarstond om een corner te nemen, was Doménech druk bezig met het organiseren van zijn defensie. Hij stond daarbij op de rand van zijn eigen vijfmetergebied, en lette totaal niet op Kroos. De Duitser krulde de hoekschop vervolgens schitterend ineens binnen, zoals Oussama Idrissi ooit Warner Hahn verraste, namens AZ tegen SC Heerenveen.

Die flater bleek het begin van een kansloze avond voor Los Che. Nog voor rust schoot de uitstekend spelende Isco de 2-0 binnen, nadat hij een gekraakt schot van Luka Modric plotseling voor zijn voeten kreeg. De Kroaat was in de 65ste minuut met een pareltje zelf goed voor de 3-0. Hij krulde de bal met buitenkantje rechts heerlijk in de verre hoek, waarmee hij Doménech een nieuwe tik bezorgde. De penalty van Dani Parejo (na hands van Sergio Ramos: 3-1) kwam te laat.

Door de zege staat Real in de finale (die zondagavond wordt afgewerkt) tegenover aartsrivaal Barça of stadgenoot Atlético. Zodoende wordt de strijd om de Super Cup een Clásico (zoals in 2017, toen Real over twee duels won) of een stadsderby (zoals in 2014, toen Atlético de sterkste was).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.