Clash tussen Messi en Cavani in verhitte Clásico: 'Wil je vechten?'

Reacties

Lionel Messi heeft tijdens de oefeninterland tegen Uruguay opnieuw de aandacht op zich gevestigd. Een pittig onderonsje met Edinson Cavani wordt in Argentinië groot uitgemeten na de clash tussen de twee Zuid-Amerikaanse grootmachten.

Clash tussen Messi en Cavani in verhitte Clásico: 'Wil je vechten?'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 2
Uruguay
Uruguay

Zeker omdat Messi het onlangs ook al aan de stok had met de Braziliaanse bondscoach Tite, toen de twee rivalen Argentinië en Brazilië elkaar troffen in een onderling oefenduel. Drie dagen later stond het volgende beladen treffen met Uruguay op het programma, ook wel bekend als El Clásico del Río de la Plata. Er was dan ook allerminst sprake van een vriendschappelijke wedstrijd.

Dat kwam op diverse momenten tot uiting, maar toch wel het meest bij een aanvaring tussen Messi en Cavani tegen het einde van de eerste helft nadat er een stevige overtreding was gemaakt op de nummer 10 van Argentinië. Volgens de Argentijnse krant Olé vroeg de spits van Uruguay en Paris Saint-Germain de aanvaller van Barcelona vervolgens uitdagend 'of hij wilde vechten?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi ging de confrontatie overduidelijk niet uit de weg en antwoordde Cavani: 'Wanneer je maar wil'. Enkele minuten daarna kwam het in de spelerstunnel naar verluidt tot een nieuwe confrontatie tussen de twee. Volgens Zuid-Amerikaanse media moest Luis Suárez tussenbeide komen om zijn vriend en ploeggenoot bij Barcelona en zijn Uruguayaanse ploegmaat uit elkaar te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop bagatelliseerde Cavani het voorval. 'Het was een klassieker, een wedstrijd met veel frictie en stevige tackles, dat hoort bij het Zuid-Amerikaans voetbal', reageerde El Matador. 'Beide ploegen hebben goede dingen laten zien. We vertrekken met een goed gevoel, omdat we goals hebben gemaakt en omdat we soms goed konden voetballen. Het was een klassieker. We weten allemaal hoe dat is.'

Ook Paulo Dybala, voor de verandering weer eens basisspeler aan de zijde van Messi en Sergio Agüero, wilde het incident niet groter maken dan het was. 'Dat zijn dingen die op het veld gebeuren en op het veld blijven', vertelde de aanvaller van Juventus, die zich goed voelde in zijn rol als schaduwspits in de rug van Agüero en aan de zijde van Messi. 'We moesten gebruik maken van de ruimtes op het moment dat Leo vrijkwam.'

'Messi zou een moord doen voor de kwaliteiten van Brazilië bij Argentinië'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.