'Clash bij AS Roma: sterspelers ruziën met Fonseca'

Reacties

Het rommelt flink bij AS Roma na de beschamende bekernederlaag tegen Spezia van afgelopen dinsdag. Verschillende gerenommeerde Italiaanse media melden dat Edin Dzeko en Lorenzo Pellegrini hun trainer stevig hebben aangesproken op diens beslissingen.

'Clash bij AS Roma: sterspelers ruziën met Fonseca'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
4 - 3
Spezia
Spezia

Niet alleen verloor Roma na verlenging in eigen huis met 2-4 van Spezia, na afloop bleek ook dat Paulo Fonseca te vaak gewisseld had. De coach bracht in totaal zes invallers binnen de lijnen, in de veronderstelling dat er in de verlenging een extra wisselmogelijkheid was. De Portugees zat mis en vertelde na de flater al de kwestie intern te zullen bespreken. Fonseca zou onder anderen teammanager Gianluca Gomber verantwoordelijk hebben gehouden voor de fout.

Daar is flinke weerstand tegen gekomen vanuit de spelersgroep. Een groot deel van de selectie wil dat de weggestuurde Gomber terugkeert en volgens onder meer Corriere dello Sport en La Gazzetta dello Sport was er een flinke clash op het trainingscomplex. Dzeko en Pellegrini zouden namens de spelersgroep Fonseca hebben aangesproken op zijn beslissingen en de terugkeer van de teammanager hebben geëist.

Het is een publiek geheim dat de relatie tussen Dzeko en Fonseca al langer stroef verloopt. De coach werkte vorige zomer mee aan een poging Arek Milik naar de club te halen en zou groen licht hebben gegeven voor een vertrek van zijn Bosnische spits. De deze week naar Olympique Marseille vertrokken Arek Milik kwam niet en Dzeko bleef. De resultaten in de vorige twee wedstrijden hebben volgens de berichten in Italië de spanning verder doen oplopen. Roma ging vorig weekend met 3-0 onderuit tegen Lazio en daarna volgde dus de bekerblamage.

In de Serie A staat de club van Rick Karsdorp wel nog vierde, met een achterstand van negen punten op koploper AC Milan. Roma moet zich zaterdag revancheren voor de nederlaag in het toernooi om de Coppa Italia. Spezia, waar Jeroen Zoet is teruggekeerd na blessureleed, is dan opnieuw de tegenstander.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.