CL Quiz: deze spelers scoren als het er écht om gaat

Reacties

De Champions League ontwaakt dinsdag uit zijn winterslaap met de eerste twee confrontaties in de achtste finale van het toernooi. Als de knock-outfase van het miljardenbal aanbreekt, staan de grote jongens doorgaans op. Een quiz over de topscorers aller tijden in de wedstrijden waarin één doelpunt het verschil kan maken tussen uitschakeling en een plek in de volgende ronde.

CL Quiz: deze spelers scoren als het er écht om gaat

En die lijst (gerekend vanaf de start van de Champions League in 1992/93) is zeker geen kopie van de topscorers aller tijden inclusief de groepsfase. Het maakt eens te meer duidelijk dat sommige spelers de kunst om te pieken op het juiste moment beter verstaan dan andere; scoren in de groepsfase is duidelijk een andere discipline dan in wedstrijden waarin het er écht om gaat.

Aan jullie de vraag welke 46 spelers op onderstaande lijst met CL-topscorers allertijden in de KO-fase staan. Om jullie een beetje op weg te helpen, geven we weg voor welke clubs en in welke periode ze uitkwamen in de beslissende fase van de Champions League en hoeveel wedstrijden en goals ze achter hun naam hebben staan in de knock-outfase van het miljardenbal. Veel plezier!

* = spelers met een sterretje zijn ook dit seizoen weer actief in de knock-outfase van de Champions League. De lijst is bijgewerkt t/m afgelopen seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.