CL Quiz: de ongekroonde koningen van de voorronde

Reacties

Deze week is het weer zover, een Nederlandse club neemt deel aan de voorronde van de Champions League. Ajax moet zich ten koste van Olympique Nice zien te plaatsen voor de play-offs in aanloop naar de 25ste editie van het miljardenbal. Een quiz over de historie van de Nederlandse clubs.

CL Quiz: de ongekroonde koningen van de voorronde

Het is inmiddels een vast recept voor de zomer. Als een deel van de voetballiefhebbers ergens in Zuid-Europa of een ander zonnig oord nog op het strand ligt, staan er voor de nummer twee van Nederland (vroeger nog de nummer drie en heel vroeger de kampioen) miljoenen op het spel terwijl de selecties vaak nog niet compleet zijn en de ploegen nog niet volledig op elkaar ingespeeld.

Ajax weet maar al te goed wat het te wachten staat na de uitschakelingen in de afgelopen twee seizoenen tegen Rapid Wien en FK Rostov. De missie van de Amsterdammers wordt bovendien overschaduwd door de tragedie rond Abdelhak Nouri. De wetten van het miljardenbal zijn echter onverbiddelijk; er moet nu worden gepresteerd, wil Nederland weer eens twee clubs in de poulefase hebben.

De laatste keer dateert alweer van het seizoen 2010/11, toen Ajax de voorrondes overleefde. In 2003/04 en 2005/06 lukte de Amsterdammers dat ook. Ook Feyenoord en PSV weten wat het is om via het voorportaal het hoofdtoernooi te bereiken, maar welke spelers zijn daarin eigenlijk bedreven (of niet)? Wij zetten de mannen met de meeste ervaring op een rij. We geven al heel veel weg, aan jullie de taak de namen in te vullen. Veel plezier!

Legenda voor bij de quiz: in de linkertabel staan de positie (DM = doelman, RV = rechtsback, CV = centrale verdediger, vm = verdedigende middenvelder, enz.), de club en de periode waarin de speler uitkwam in de CL-voorronde. Rechts het totale aantal minuten en daarachter het aantal wedstrijden/aantal doelpunten. Heb je de quiz af? Deel je score onderin via de comments of op Twitter (@VI_nl).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.