CL-prognose: Ajax net aan de goede kant van de score

Reacties

Het Champions League-geweld staat op het punt weer los te barsten met alle mooie bespiegelingen en verwachtingen. Ajax zou het volgens berekeningen net overleven.

CL-prognose: Ajax net aan de goede kant van de score
© Pro Shots

Databedrijf Gracenote rekende op basis van de resultaten van de afgelopen vier jaar uit hoe de kansen voor de deelnemers van de Champions League liggen op het overleven van de groepsfase. Real Madrid, Chelsea en Bayern München hoeven zich geen enkele zorgen te maken, met een beoogd slagingspercentage van meer dan negentig. Ook Manchester City, Barcelona, Sevilla, Juventus en Borussia Dortmund hebben de verwachtingen aan hun zijde.

Aan de onderkant van geprognotiseerde zestien ploegen die de knock-outfase bereiken, staat VfL Wolfsburg. De ploeg van Mark van Bommel heeft 49 procent kans de groepsfase te overleven, net meer dan de zestien clubs onder de streep. Ajax, dat woensdag begint tegen Sporting Portugal, doet het met 58 procent kans van slagen beter.

Overigens: de mensen die wel van een gokje houden, doen er goed aan hun geld in te zetten op debutant Sheriff Tiraspol (1%), Club Brugge (4%) en Malmö FF (5%). Deze ploegen maken volgens Gracenote dan ook geen enkele kans aan het einde van de rit de beker omhoog te houden. Bayern München is bij de start met achttien procent de favoriet voor City (17), Real Madrid (11) en Barcelona (10). En Ajax? De Amsterdammers zijn niet kansloos, maar het is gezien de data van Gracenote wel erg onwaarschijnlijk: één procent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.